| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lotte-Line Ekströmille yhteislähdön maailmanmestaruus

Lotte-Line Ekström tuulettaa nuorten maailmanmestruutta. Donatas Lazsaukas

Yhteislähtöpäivästä muodostui toistaiseksi MS Parman suunnistajien paras päivä. Kun koko sarjan kilpailijat säntäävät yht'aikaa maastoon oman työskentelyn varmistamiseksi käytössä oli tehokaita hajontoja, joiten pituuserot olivat yllättävän suuria.

Nuorten 20-vuotiaiden MM-yhteislähdössä Lotte-Line Ekström karkasi muilta ylivoimaiseen yli minuutin voittoon. Ruotsin Ella Turesson otti hopeaa ja Sveitsin Alina Niggli pronssia. Mestaruus oli Lotte-Line Ekströmille uran ensimmäinen henkilökohtainen nuorten MM-mitali.

Kun ensimmäinen hajontaosuus täyttyi, niin seuraavalle Ekström pääsi karkaamaan muilta. Varma työskentely ei antanut takaa-ajajille mahdollisuutta tavoittaa , vaan aikaero kasvoi tasaisesti maaliin saakka.

– Tavoitteena kisassa oli pysyä ensimmäinen kierros hyvin mukana ja toisella sitten lähteä tekemään eroja. Paikoin siellä oli jäisiä uria, mikä aiheuttikin parissa kohtaa kaatumiset. Muuten suunnistus sujui kuitenkin hyvin ja alkuverryttelyn fiiliksistä poiketen suksikin kulki viikon parasta vauhtia. Eipä siinä suorituksessa tullut käytännössä mitään isompia virheitä, iloitsi nuorten maailmanmestari Lotte-Line Ekström.

Amanda Yli-Futka teki viikon parhaan suorituksen. Donatas Lazsaukas

Samassa sarjassa Amanda Yli-Futka aloitti vahvasti pitäen eka kilometrin johtopaikkaa. Yksi huonompi reitinvalinta tasoitti peliä, mutta muuten sujui hyvin.

– Toisella kierroksella kaaduin jäisellä uralla. Siinä selkä kramppasi, mikää haittasi täysvauhtista hiihtoa. Tuli kuitenkin viikon paras veto, sijalle 11. yltänyt Yli-Futka totesi tyytyväisenä.

Miesten sarjassa Suomi sai kolme ukkoa kuuden joukkoon. Alpo Viippola leimasi Norjan Baklidin kanssa samanaikaisesti viimeisellä rastilla, muta joutui taipumaan hopealle. Niklas Ekström suunnisti nytkin hyvin ja oli neljäs.

– Alkuradalla minulle tuli muutama virhe liikaa ja juutuin siinä hitaampiin letkoihin. Ekan kierroksen jälkeen homma alkoi kuitenkin sujumaan ja loppuun jaksoin hyvin rutistaa. Perushyvä veto ja sijoitus on tämä neljäskin, kertoi Niklas Ekström.

Wille Laitamäellä oli suunnistuksellisesti huippuveto. Harmilliseksi jäivät kaksi suksirikkoa, mutta nekään eivät täysin pilanneet kisaa. Vauhti olisi hyvin riittänyt kymppisakkiin, nyt sijoitus oli viikon paras neljätoista

–Sain varasuksen, mutta sekin meni viimeisellä kierroksella poikki. Sillä hiihdin sitten maaliin saakka, Laitamäki totesi.