| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lotte kolmas Oravatonnin pääsarjassa

16-sarjojen kärkikolmikot palkintopallilla.MS Parman Lotte-Line Ekströn sijoittui hienosti kolmanneksi kovatasoisessa D16-sarjassa. Radat olivat vaativia, eikä ilman virheitä selvinneet edes voittajat.

Tytöissä Essun Silva Kemppi oli yleisörastilla tasoissa Lynxin Salla Isoherrasen kanssa, mutta karkasi seuraavan rastivälin paremmalla reitinvalinnan toteutuksella. Maalissa tytöillä oli eroa 1:48. – Ei tullut isoja virheitä. Rastipisteet oli tosi tarkkoja ja niissä tuli vähän pyörittyä Rata oli haastava ja hieno.

Lotte-Linen meno ykköselle oli varovaisen tuntuista. Avokallioalueella alkoi vauhtia löytyä. Suurin virhe tuli kuutosella ennen varvausta, jossa Lotte oli yht´aikaa Sallan kanssa. Oma reitinvalinta antoi pienen etumatkan Sallaan, joka ehti maaliin karvan ennen.

14-vuotias Jussi Ankelo oli H16-sarjan puolimatkan TV-rastilla kolmantena minuutin kärjestä. Lopussa alkoi tulla virheitä. Kolmannessa väliajassa Jussi oli edelleen kolmantena, mutta taipui lopun tiukassa sekuntikamppailussa seitsemänneksi.

Lynxin Tatu Aaltonen oli ylivoimainen, sillä väliajoissa kuudentena ollut seurakaveri Matias Koponen nousi lopussa toiseksi, kuitenkin 3:10 Aaltosesta. Sitten seurasi varsin tasainen nippu.– Ei mennyt puhtaasti, kyllä virheitä tuli paljon. Ajasta olisi helposti saanut pois neljä-viisi minuuttia.

Tämä hieman lohdutti myös ratamestari Jamoa, jonka tavoiteaika oli 47 minuuttia. Noitten kurvien poisjättäminen olisi auttanut paljon. Tytöissä Silva pääsi tavoiteaikaan 42 minuuttia, mutta puhtaalla juoksulla pari-kolme minuuttia olisi ollut helposti nipistettävissä.

Anna Kapanen tulossa Oravatonnin RR-radalta.

Voittaja vaihtui Oravatonnissa, kun kisaa alkuvuosina hallinnut Lynx Kirkkonummelta nousi jälleen valtaistuimelle ja kukisti kakkosen Tampereen Pyrinnön 21 pisteellä. Kolmas oli KooVee Tampereelta ja neljäs Helsingin Suunnistajat.
− Lynx ansaitsi voittonsa. Meiltä puuttui isoja pisteitä tuovat mitalisijoitukset, eikä massalla nyt voinut menestyä, totesi Pyrinnön joukkueen vetäjä Mikko Eskola. Pyrintö oli vuosi sitten ykkönen.
Sarjavoittoihin ylsivät MS Parman Eija Koskivaara ja Sinikka Taimisto. MS Parman nuorilla ei suurta menestystä tullut, mutta kokemusta isosta tapahtumasta sitäkin enemmän. Koulutus ei ole tuottanut uusia suunnistajia tarpeeksi, jotta sieltä alkaisi kasvamaan uutta lajissa menestyvää sukupolvea.