| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Liikup liikuttaa, Lapland O-Week Ylläksellä

 

Akseli kisaa Erämaan valtiaissa Ylläksellä

Liikup liikuttaa suuria massoja ympäri vuoden erilaisissa tapahtumissa. Näin on ollut jo vuosia ja aina on odotettavissa jotain uutta ja ainutlaatuista. Kyseessä kolmen kaveruksen hitsautuminen yhteen toimivaksi ja tuottavaksi teamiksi. Mukana ovat MS Parman, MS-52:n oravapolkukoulusta suunnistusuransa aloittaneet helkinkiläistyneet veljekset Antti ja Eero-Matti Vainio. Mistä kaikki sai alkunsa!

Vaatii siviilirohkeutta lyödä pystyyn pienellä organisaatiolla kokonainen rastiviikko Lappiin. Kautta aikojen ensimmäisen suunnistusviikko Lapissa on Liikupin uusin innovaatio, joka käynnistyi maanantaina Ylläksellä.

Tapahtumassa on viisi osakilpailua ja välipäivänäkin torstaina on mahdollisuus suunnistaa iltarastityyppisesti. Lapland O-Week on täysin omanlaisensa tapahtuma. Elämysrastiviikko Lapin erämaassa tarjoaa maailmanluokan karttoja, maailmanluokan maastoja, maailmanluokan ratoja, maailmanluokan tulospalvelun ja ennen kaikkea maailmanluokan fiiliksen juostessa tunturin rinteillä upeissa maisemissa

Kohta mennään, kun mieli tekee pitkälle matkalle! .

Tapahtumassa ei ole sarjoja, vaan tarjolla on useita erimittaisia matkoja oman mielihalun mukaan ja lähtöaikansakin saa itse valita. Jokaiselle jotakin on tarttunut suunnistusväkeen takiaisen lailla koronakevään rajoitusten vähitellen avautuessa.

Kun ilmoittautuminen kesäkuun alussa avautui, niin aamupäivän 460 starttipaikkaa täyttyi hetkessä. Iltapäivän startteihin tilaa riitti pitempään. Aivan loistava idea levittää tapahtuma yöttömässä yössä aamuvarhaisesta iltamyöhään, mikä mahdollisti suuremman osanottajamäärän melkein samalla vaivalla.

Ajankohta oli sopiva harjoituskauttaan viettäville huipuillekin, joitten mukaan saaminen ei ollut ongelma. Huipuille on kaksi sarjaa Erämaanvaltiaat ja Erämaanvaltiattaret, joihin kumpaankin kutsuttiin kaksikymmentä suunnistajaa rankitilastojen kärjestä. Mukaan saatiin todella tasokas kattaus ja joukossa MS Parman Akseli Ruohola ja juniori Oskari Lepistö.

Viisi osakilpailua Ylläksen rinteillä hyvin suunniteltuna käyttävät maaston monipuolisesti. Eka pikamatkan radat olivat Antti Vainion käsialaa. ja muista radoista vastaa Olli-Markus Taivainen. Viikko päättyy lauantaina takaa-ajoon pitkän kisalla, joka sijoittuu Ylläsjärven puoleiselle rinteelle. Voittajille on suorastaan mahtavat palkinnot. Huippujen kisoista gps-seuranta joka päivä n. klo 12.30 alkaen.

Oskari kisaa Erämaan valtiaissa!

MS Parman suunnistajat olivat loppuviikosta jukola-leirillä Rovaniemen seudulla  ja jatkoivat sieltä Ylläkselle.

Maanantain pikamatka juostiin Ylläksen huipulla jääkauden muovaamassa uomamaastossa henkeä salpaamissa maisemissa. Ylivoimainen on Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho. Ruohola sortui yhteen 1,5 minuutin virheeseen jo kakkosrastilla, mutta nousi lopussa kuitenkin kuudenneksi runsaat kaksi minuuttia Ojanahosta.

‒ Olin juossut ihan rastin ohitse ihan vierestä, en ymmärrä miten en nähnyt sitä rastia. Muuten suunnistin tosi hyvin ja loppu tuli ihan Ojanahon vautia. Kyllä tuo 4000 mittakaava oli aluksi hieman hankala, mutta sitten kun sai kiinni siitä, homma oli aika helppoa. Kulku ihan hyvä, Ruohola totesi.

Yllättävän paljon tuli virheitä muillekin MS Parman suunnistajille, mutta suunnistus oli ollut nautinnollista. ‒ Oli upeata maastoa. Suunnistus sujui ja aika hyvin jaksoin edetä. Hauskaa hommaa, kuittasi Eero Lapila.

Tiistain 19 kilometrin pitkä matka kivikkopohjaisessa maastossa vaati taktisesti oikeaa vauhdinjakoa. MM-suunnistaja Olli-Markus Taivaisen huippuradalla riitti haastetta. Ojanaho oli nytkin päivän ykkönen 2,5 erolla Kalevan Rastin Miikka Kirmulaan. Ruoholan suoritus riitti seisemänteen tilaan.

‒ Lähdin rauhassa matkaan. Jaksoin ihan hyvin, mutta takareidet hieman kangistui lopussa. Suunnistus sujui hyvin. Muutamalla rastilla rastinotossa epävarmuutta ja pidemmillä väleillä liikaa ajelehtimista. Tasainen suoritus, Ruohola kertoi.

19-vuotiaalle Oskari Lepistölle O-Week on ennen kaikkea kokemuksen hakemista kovassa seurassa. Pikamatkalla hän oli kahdestoista ja pitkällä matkalla kuudestoista 24:tä osanottajasta.