| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lasten urheilukoulu pyörii perjantaisin

Tämä porukka on jo suunnistusharjoituksensa tehnyt, kun osa on vielä matkassa.

Uudet tuulet puhaltavat lasten urheilukoulussa Nousiainen-Mynämäki suunnalla. MS-52, Nousiaisten Alku ja Susi yhdistivät voimansa lasten 9-13- vuotiaiden urheilukoulun pyörittämisessä ratkaisten samalla ikuisuuskysymyksen vetäjäpulasta ja vetäjien jaksamisesta.

Kestävyyspainotteinen harjoittelu kerran viikossa pätevien valmentajien kanssa on saanut lapsia liikkeelle. Kun mukana on suunnistajia, hiihtäjiä ja yleisurheilijoita, ovat harjoitusteemat jatkuvasti vaihtuvia kaikki lajit huomioivia.

– Yhteinen asia on juokseminen, mutta samalla lapset pääsevät kokemaan muitten lajien harjoittelua ja oppimaan niistä erilaisia taitoja, Marko Mäkelä Sudesta painottaa.

– Hiihto on talvilaji ja lunta odotellaan jo kovasti, sillä hiihto sopii kaikille. Valpperissa ja Mynämäen Urheilukeskuksessa on erinomaiset baanat, kunhan lunta vain  varisee, Reima Rantanen toteaa.

– Keväällä sitten on helppo siirtyä oman kesälajin tai kesälajien pariin. Hiihtäjille niin suunnistus kuin yleisurheilu ovat erinomaisia kesäajan harjoitteluun. Monipuolisuus lasten urheilussa on avainasia, liian varhain johonkin lajiin sitoutuminen jättää lapsen paljosta paitsi. Talvikauden urheilukoulusta saa varmasti  lisäpontta myös kesällä palloilulajeja harrastava ja se sopii hyvin välipalaksi myös talvikauden salipalloilijalle, Janne Ståhlström valmentajista avaa lasten urheilukoulun kokonaisideaa.

Elias Vilkkinen pohtii Janne Ståhlströmin opastuksella, mikä rata on vielä menemättä. Isä-Jere on valmiina lähtemään taustatueksi. Takana Elsalla ja Essillä on palauttava vaihe ennen seuraavaa suunnistusvetoa. Näin se menee lajin alkutaipaleella.

Harjoitusillaksi on valittu perjantai ja -ajaksi klo 18-19.30. Harjoitukseen kuuluu aina alkuverryttely ulkona, sitten on vaihteleva teemaharjoitus ja lopuksi saliharjoitus. Näin mennään syyskausi ja kevätkaudeksi tulee uusi ohjelma.

Ryhmä on kokoontunut jo kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta mentiin matalalla profiililla kutsuperiaatteella tutustuen. Nyt perjantaina teemana oli 3x600m suunnistusta Henrikin koulun sprinttikartalla pienet ledivalot otsalla ja sen päälle vielä sekajoukkuesalibandyä salissa.

Valtaosa otti harjoituksen lajiin tutustumisena vetäjien tuella, mutta kokeneimmat löysivät jo hyvän syyn tehdä vauhdikkaampi vetoharjoitus. Mukana oli viitisentoista lasta ja aktiivisesti harjoitukseen osallistuneet vanhemmat mukaanlukien kymmenkunta aikuista vetäjää.  Homma näytti olevan innostunutta ja pirteää kauniissa myöhäissyksyn illassa.

Lapset urheilukoulussa ja sen vetäjät toivovatkin  kovasti lisää porukkaa mukaan. Yhdessä tekeminen on hauskaa. Joukkoon voi liittyä vapaasti lajista riippumatta ilmestymällä Nousiaisten Henrikin koulun parkkipaikalle perjantaina klo 18 mennessä. Kaksi seuraavaa kouluiltaa ovat yleisurheilupainotteisia. Jatkoteemoissa löytyy hiihtäjien sauvarinnettä, lihaskuntoa, jotakin suunnistusta ja lisätietoa  saa vetäjiltä.

Lamppuilu-illan kuvia löydät TÄÄLTÄ

Urheilukoulun ohjelman löydät TÄÄLTÄ

- Jamo -