| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Lakia-Jukola kutsuu

Näillä miehillä mentiin vuosi sitten. TEPPO SALMIA

Kaksi vuotta sitten tähän aikaan valmistauduttiin Mynämäen Urheilukeskuksessa Lukkari-Jukolaan. Vuosi sitten kisattiin Porvoossa ja nyt Jukolan väki kokoontuu tällä kertaa Kauhavan lentokentän upeisiin maisemiin viikonvaihteessa.

Lakia-Jukola oli vielä helmikuussa ennätysvauhdissa, kun ilmoittautuneiden määrä oli lähellä kaikkien aikojen ennätystä. Tahti kuitenkin hiipui.

Osallistujamäärissä jäädään siis jopa alle viime vuoden Jukolan, joka järjestettiin Porvoossa. Suurin ero on Venloissa, siihen osallistuu tänä vuonna yli 120 joukkuetta vähemmän kuin Porvoossa.

MS Parma on jälleen mukana suurella joukolla. Sekä Venlojen että Jukolan viestiin kumpaakin on lähdössä 10 joukkuetta. Kun viimeinen viikko on menossa kokoonpanot saattavat vielä elää. Venloissa näyttää yksi ankkurinpaikka olevan edelleen auki ja Jukolaan kaivataan vielä neljää juoksijaa. Joukkueissa on nyt neljä naista tuplaamassa.

Tämä 75. Jukolan viesti ja 46. Venlojen viesti ovat erityisiä monella tapaa tarjotessaan ikimuistoisen elämyksen kaikille osallistujille ja katsojille.

‒ Olemme varmoja, että jokainen joukkue ja suunnistaja löytävät reitiltä omat kohokohtansa ja muistettavat hetket, vakuuttaa kilpailun johtaja Ilpo Pajula.

‒ Ilman yhteistyökumppaneita ja 2000 talkoolaista tapahtuman järjestäminen ei olisi mahdollista. Heidän tuki on ollut korvaamatonta tapahtuman toteuttamisessa. Näin voimme hoitaa Jukolan ja Venlojen viestin  ja tarjota osallistujille unohtumattoman elämyksen, Pajula jatkaa.

Venla Lehtonen oli vuosi sitten kovassa paikassa avausosuudella. (54) oikeassa reunassa. Kauhavalla edessä rauhallisempi paikka 3. osuus. TEPPOSALMIA

Tämän vuoden kilpailualue, Kauhavan lentokentän ympäristö, tarjoaa monipuolisen ja haastavan maaston. Avokalliot ja pienet suot yhdistyvät metsäalueisiin, joita rikkovat pienet peltoalueet. Tämä vaihteleva maasto tarjoaa haasteita niin kokeneille suunnistajille kuin ensikertalaisillekin.

Venlojen Viestiin on lähdössä 1421 joukkuetta lauantai-iltapäivällä ja ennen puolta yötä Jukolan Viestiin starttaa 1649 joukkuetta. Ruotsista on 290 ja Norjasta 111 joukkuetta. Kaukaisin joukkue tulee Hong Kongista;  joukkueita on 18 maasta.

MS Parma lähtee venloihin nuorella kokoonpanolla ankkurinaan MM-kisoihin matkaava Maija Sianoja. Viimevuotinen 39. sija on jo unohdettu ja sitä lähdetään nyt selkeästi parantamaan. Elsa Ankelolla on kevään mittaan ollut terveysmurheita, mutta on jo kokenut viestin aloittaja, joka parhaimmillaan on tullut vaihtoon kärjen tuntumassa.

Tessa Salmia on tänä keväänä esittänyt selvästi aiempaa vahvempaa juoksukuntoa Viestiliigan ankuriosuudella. Lyhimmällä osuudella vastuuta saa nuorten EM-kisoihin valittu  Venla Lehtonen.

‒ Taktiikkana on, että maailmanluokan ankkuri Sianoja pääsee ulos osuudelleen mahdollisimman hyvistä lähtökohdista. Edellisiltä osuuksilta odotetaan omantasoisia perusvarmoja suorituksia ei yliyrittämista, manageri Jukka Kapanen toteaa.

Kakkosjoukkueessa on paljon rutinoitunutta kokemusta. Siinä juoksevat Lotte-Line Ekström, Sonja Julkunen, Alexandra Enlund ja Sanna Paukkunen.

Kolmosessa on tulevaisuuden nimet Eerika Lohtander, Emma Katajamäki ja Iina Päärni sekä ankkurina kokenut Anni Heikkonen.

MIEHILLÄ SEITSEMÄS SIJA PUOLUSTETTAVANA

Aksu tuo joukkueen seisemäntenä maaliin. TEPPO SALMIA

Miesten ykkösjoukkueella on puolustettavanaan Porvoon seitsemäs sija, mikä on kova vaatimus ja edelyttää onnistumista. Kokoonpano ei sisällä yllätyksiä, vain yksi mies on vaihtunut viime vuotisesta kokoonpanosta kevään loukkaantumisen haitatessa harjoittelua.

Viestiliigan kolme kisaa ovat paljolti antaneet valintaratkaisut. Eero Heinonen viestin avaajana on varma valinta kovakuntoiselle miehelle. Arto Talviselle sopii yösuunnistuslamppu otsalle kuin nenä päähän ja kokemusta täälle osuudelle riittää.

Kolmas peräkkäinen pitkä osuus on Topi Penttisen heiniä. Kokenut yösuunnistaja nauttii pitkästä osuudesta. Valoisille osuuksille joukkueella on vahva miehitys. Kaksi lyhyintä osuutta ovat Kristo Heimanille ja todella hyviä viestijuoksuja tehneelle Niklas Ekströmille.

Kahdelle viimeiselle osuudelle on laittaa todellinen tehokaksikko. Tsekkien maajoukkuemies Jonas Hubacék ja MM-kisohin valittu Akseli Ruohola eivät esittelyjä kaipaa.

‒ Tavoitteena jatkaa viimevuotiseen tapaan top 10 porukassa. Ykkösen kokoonpanossa painotettu vahvasti juoksijoiden roolittamista. Loppuun säästetty kaksi kovinta miestä. Joukkueen fysiikkapuoli hyvällä mallilla. Mahdolliset haasteet tulossa maastotyypin hallinnassa, manageri Samuli Salmenoja pohdiskelee.

Kakkosjoukkue on nuoruutta ja kokemusta järjestyksessä Luis Nogueira, Peeter Pihl, Ossi Rasmus Priks, Jürgen Joonas, Jussi Ankelo, Aaro Ruohola ja Aapo Viippola. Kolmosessa juoksevat Oskari Lepistö, Eero Lapila, kokenut Henrik Väisänen, Topias Muukkonen, Lauri Aalto, Aaro Julkunen ja Matias Lautamäki.

Vielä nelosjoukkusiinkin riittää aktiivi-kilpasuunnistajia ja muissa joukkueissa on löytynyt tilaa seuran kaikille nuorille suunnistajille. Jukolakokemus on hankittava kartta kädessä omalla osuudellaan ja kuuntelemalla kokeneiden neuvoja.

ETUSUORA on julkaissut perinteisesti ennakkosuosikit ja haastajat sekä haastavat mustat hevoset. Kauhavalla MS Parma ei ole mahtunut kahteen ensimmäiseen kategoriaan, mutta molemmat joukkueemme ovat haastajina mustissa hevosissa. Sunnuntaina aamulla n klo 7 ollaan viisaampia.