| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Laitamäen joukkue neljäs EM-sprinttiviestissä

Wille Laitamäki ja Heta Virtanen suunnistivat neljänneksi EM-sprinttiviestissä

Suomi oli päätöspäivän sprinttiviestin neljäs joukkueella Wille Laitamäki ja Heta Virtanen. Norja otti kultaa, Viro hopeaa ja Ruotsi pronssia.

Hiihtosuunnistuksen EM-kisojen päätöspäivänä kilpailtiin nopeatempoinen sprinttiviesti. Sprinttiviestissä hiihtosuunnistettiin kahden hengen sekajoukkuein yhteensä kuusi noin 7 minuutin osuutta.

Kilpailun kulku noudatteli aiemmista sprinttiviesteistä tuttua kaavaa. Ensimmäiset kaksi osuutta porukka pysyi melko tiiviinä, mutta hiljalleen kärkijoukkueet erottuivat muista. Norjan joukkueen Jörgen Baklid ja Anna Ulvenson tekivät hiljalleen eroa muihin joukkueisiin, ja Norjan takana Viron joukkue sekä kolme Ruotsin sekä kolme Suomen joukkuetta kävivät sekuntikamppailua sijoituksista.

Neljännellä osuudella Suomen ykkösjoukkueelle tuli kuitenkin hylkäys, kun mukaan lähti vahingossa väärä kartta, ja tämä muutti suomalaisten asetelmia. Lopulta Norjan Baklid ja Ulvensoen ottivat hallitsevina maailmanmestareina nyt myös Euroopan mestaruuden 28 sekunnin erolla Viroon. Pronssille nousi Ruotsin Linus Rapp sekä Elin Schagerström.

Suomen kolmosjoukkue Wille Laitamäki ja Heta Virtanen päihitti muutamalla sekunnilla Suomen kakkosjoukkueen ja lunasti näin kilpailun neljännen tilan. Laitamäen vauhti sen kun parantui kisojen vanhetessa. Joyhteislähdössä meno oli hyvää ja viestin avausosuudella erinomaista.

– Tänään oli kokonaisuudessaan hyvä kulku. Ensimmäisellä kierroksella pysyin hyvin tarkkaillen mukana, ja siitä pyrin kiristämään vauhtia seuraaville kierroksille. Suunnistuskin sujui puhtaasti, kertoi Wille Laitamäki.

– Viimeisellä lenkillä käytiin kakkosjoukkueen kanssa sekuntikamppailua. Lopun hajonnalla pääsin edelle, ja hiihdin sitten hyvällä kululla kovaa maaliin, kuvaili Suomen joukkueen ankkuri Heta Virtanen.

Niklas Ekström hiihti kakkosjoukkueessa.