| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kymen Rastiviestissä jäi parannettavaa

Kymen Rastiviestin startti on tapahtunut. MARKO KANTANEVA.

Suunnistuksen Viestiliigan viides osakilpailu suunnistettiin sunnuntaina Kotkassa. Tamperelaisseurat näyttivät osaamistaan, kun kolmiosuuksisen Kymen Rastiviestin voitti Tampereen Pyrintö naisissa ja Koovee miehissä.

MS Parma oli mukana kolme miesjoukkuetta. Naisiin ei kokoonpanoa saatu samana päivänä olleen INOV-8-cupin finaalin takia. Kakskymppiset tytöt juoksivat finaalin.

Lähtökohtaisesti ykkösjoukkueella oli saumat menestymiseen, mutta sen tavoitteen sai unohtaa jo ykkösosuuden alkumatkasta. Yleensä vahvoja avauksia juossut Tuukka Mäkinen sortui jo alussa vetämään oman hajontansa pitkäksi ja jäi pääletkasta minuutin.

Isompi hassi tuli ratamestarin erikoisella, jonka jälkeen kärki kulki jo seitsemän minuuttia edellä. Kun loppu yksin suunnistaen oli vähän kärkeä hitaampaa, oli joukkue vaihdossa 44. ja yli  9 minuuttia piikistä.

Kakkososuus oli pisin, pari kilometriä enemmän kuin avaus ja ankkuri. Lähtöpaikka ei Topi Pentiselle ollut varmastikaan paras mahdollinen, eikä suoritus yltänyt nomaalille tasolle. Sijoitus nousi kahdeksan pykälää, mutta ero kärkeen tuplaantui.

Ankkuri Eero Lapila oli selvästi paremmassa vireessä. Isompia virheitä ei tullut ja joukkue nousi 24:nneksi ja viestiliigapisteille.

Jottei kaikki olisi mollivoittoista, jotain hyvääkin oli avausosuudella. Kakkosjoukkueen Eero Heinonen juoksi ennätyksensä ottaessaan Kalevan kisoissa esteiden pronssia. Juoksu kulki nytkin hyvin ja kaiken lisäksi suunnistus oli varmaa. Alku meni kärkiletkassa. Neljän kilsan kohdalla oli minuutti kärkeen, mutta lopun veto toi miehen vaihtoon 20 sekuntia KooVeen Lauri Sildin jälkeen.

Myös kolmosjoukkueen avauksessa vielä juniori-ikäinen Jürgen Joonas säväytti juoksemalla ko. osuuden kärjen tuntumassa. Vaihtoon poika ennätti viidentenä 25 sekuntia Heinosesta.

Lopulta kolmosjoukkue oliMS Parman paras Vainion Vejesten hoitaessa viestin loppuun sijalle 20. Kakkonen oli 31.

Viestiliiga ei ole ollut jukolan järjestämisen vuoksi tällä kaudella erityinen tavoite. Miehet ovat nyt neljästoista, kun jäljellä ovat SM-viesti ja finaali. Naiset ovat kahdeksastoista.