| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kuusi mestaruutta alueen sprintistä

Maija, Veltti ja Peksi. Kaksi mestaria hopeamiehen karttaa tutkimassa.

Sprinttisuunnistuksen aluemestaruuskilpailut järjestettiin sunnuntaina Iso-Heikkilän kaupunginosassa Turussa Turun Metsänkävijöiden komennossa. Lähestyvän SM-kilpailun takia kilpailun tasoa oli nostamassa useita suunnistajia lähipiirien alueelta, tietenkin ulkopuolella mestaruuskilpailun.

Alueellisesti paikka sopi hyvin sprinttiin, sillä liikenne sunnuntaiaamuna kymmenen aikaan oli varsin vähäistä. Oman mielenkiintoisen lisän ratoihin toi kulmikkaista aidoista rakennettu rykelmä, mikä oli viritetty  avoimelle puistoalueelle selkeillä punaisilla viitoituksilla.

MS Parman Maija Sianoja oli naisten nopein ja voitti maajoukkuesuunnistaja Lynxin Karoliina Sundbergin 31 sekuntia. Kilpailualue oli varsin selkeäpiirteistä  eikä radassa ollut saman tyyppisiä  kiemuroita niin kuin eilen Tampereella. Koko matkan sai nyt päästellä vauhdikkaasti melko suoraan ja toteuttaa omaa reitinvalintaa, Sianoja totesi.

Anni oli tyytyväinen, että pystyi jälleen osallistumaan ja mestaruus tuli.

Jannina Gustafsson oli viides ja Sanna Paukkunen kuudes puolisentoista minuuttia Maijasta.

Miehissä Suomen MM-sprinttaaja Paimion Jesse Laukkarinen oli ylivoimainen voittaen minuutin erolla Angelniemen Markku Eloon. MS Parman juniori Eero Heinonen nappasi miehissä pronssia. Kymmenen parhaan joukkoon mahtuivat myös Artem Popov(4.), Ricardo Esteves(5.), Eero-Matti Vainio(6.), Eero Jalli(8.) ja Aaro Ruohola(9.).

Kultaa vuolivat MS Parman Ilona Ruohola, Elsa Ankelo, Anni Valtonen, Jussi Ankelo, Tuukka Mäkinen ja Pekka Lapila.

Hopealla olivat Aleksi Hellman, Petri Paukkunen, Rauli Jalonen, Veli-Matti Hanhela ja Olli Mattila. Pronssia saivat lisäksi Samuli Rousku, Esa Tuokko, Osmo Viili, Martti Alilonttinen ja Jaakko Hörkkö.

Ihan kaikki ei ollut minullakaan kotona, kun olin tallentanut päähäni kisan alkavan klo 11. Sain vain todeta kisan olevan melkein ohi, kun viimeisiä lähtijöitä valui kohti maalia. Kameraan tarttui  muutama otos, eikä haastateltaviakaan paljoa enää löytynyt. Onneksi Jerkun linkistä löytyy melkein kaikki.