Kuusi mitalia SM-sprinteistä

Sanna Paukkuselle SM-kultaa

Juvan kaupunkimainen miljöö sai vieraakseen 1600 suunnistajaa ratkomaan SM-mitaleja lauantaina. Tohinaa riitti koko päiväksi, kun ensin aamulla karsittiin sarjoittain 40 parasta A-finaaleihin paitsi miehiin 51.

Korkeuseroja ei radoilta juurikaan löytynyt, mutta reitinvalintaa oli sopivasti, kun järjestäjät olivat moniin paikkoihin virittäneet  etenemistä estäviä aitoja. Ainakin pääsarjoissa ratkaisevat pummit tehtiin juuri näitten rastivälien reitinvalinnoissa. Ratamestari sai kehuja radoistaan pääsarjojen nopeimmilta.

Sanna Paukkunen otti mestaruuden sarjassa D40. Teknisesti en ihan onnistunut. Ykköselle maasto poikkesi mielikuvastani ja jouduin pysähtymään. Kasille jäi kolo huomaamatta ja kiersin ison kierron turhaan. Lopussa pääsin käyttämään vahvuuksiani ja se riitti niukkaan neljän sekunnin voittoon, Paukkunen sanaili.

MS Parman juniorit kunnostautuivat napsimalla peräti viisi mitalia. H20-sarjassa Matias Lautamäki täytti lopultakin häneen asetettuja odotuksia. Vauhtia on pojalla useinkin riittänyt, mutta puhtaan suorituksen tekemisen kanssa on ollut ongelmaa. Nyt hän oli kullassa kiinni vielä viimeisellä rastilla, mutta taipui sekunnilla Jämsän Samuli Peltolalle loppusuoran rynnistyksessä ja jäi hopealle.

Lauri Aalto SM-hopeaa, Topias Muukkonen SM-pronssia

H16-sarjassa otteitaan koko ajan parantanut Lauri Aalto otti hopeaa.

− Karsinta sujui isommitta mutkitta ja askelkin oli kevyt. Finaaliin lähtiessä jalat tuntuivat raskailta, mutta ajatukset olivat kiinni hyvin tulevassa suorituksessa. Suunnistus sujui moitteitta ja jalatkin alkoivat toimia raskaan alun jälkeen, Aalto totesi.

Samassa sarjassa pronssin kuittasi Topias Muukkonen vain sekunnin Laurille jääneenä.

Tyttöjen 20-sarjassa Elsa Ankelo ei onnistunut puolustamaan vuoden takaista voittoaan, vaan vauhti riitti nyt pronssille.

− Juoksuvire oli perus vahva, mutta muutamat virheet finaalissa kaatoivat haaveet kullasta, Ankelo harmitteli.

Tiukkaa oli myös D17-sarjassa. Lotte-Line Ekström kiri myös pronssille eron mestari HS:n Katarina Sallilaan oltua 16 sekuntia. Elisa Pirilä oli SM-plaketilla kahdeksas.

Artem Popov oli päivän nopein H21:ssa yhdesssä Aleksi Niemen kanssa

Miesten pääsarjan nopein oli MS Parman Artem Popov, joka oli kuitenkin SM-kisan ulkopuolella. Popovin loppu oli tosi kova.  Samalla ajalla mestaruuden voitti Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi, joka johti kisaa alusta loppuun saakka..

MS Parman Arto Talvinen oli karsinnan kakkonen, mutta finaalissa ei vauhti enää riittänyt kärjen menoon. Kiva sprintti. Jalat eivät vie tällä hetkellä tuon kovempaa. En ole treenannut yhtään kovalla alustalla juoksua kevään jälkeen, kahdeksanteen tilaan tyytyväinen plaketille yltänyt Talvinen totesi.

Naisissa Anastasia Rudnaya oli karsinnan nopein, mutta teki finaalissa pikkuvirheitä . Puolen minuutin tappio Tsekin Tereza Janosikovalle oikeutti kuudenteen tilaan. Mestari juoksi kokenut Jämsänkosken Merja Rantanen sekunnin marginaalilla Jyväskylän Veera Klemettiseen.