Kuusamon Erä-Veikkojen hisut

Hiihtosuunnistuksen MM-, EM- ja maailmancupin toinen katsastuskilpailu käytiin Kuusamon Tropiikin erinomaisessa lähimaastossa 4-5.1.2020.

Kilpailukartan maastoprofiili oli pääasiassaan vauhtirikas ja selkeistä hiihtopätkistä ei ollut tietoakaan. Kisa käytiin isoin osin pelkästään tasatyöntämällä. Kisaviikonloppuna oli mukana yhteensä seitsemän parmalaista.

H20 sarjaan osallistui Niklas Ekström, Wille Laitamäki ja Samuli Rousku. Ensimmäisenä päivänä oli matkana keskimatka mitaltaan lyhintä mahdollista reittiä noin 12 km. Voiton nappasi Niklas noin 3 minuutin erolla seuraavaan. Wille sijoittui kolmanneksi jääneen +4.47 kärkeen. Samuli ensikertalaisena oli kisassa 7 häviten kärkeen +32.25 min.

Toisena päivänä käytiin pitkä matka, jolla oli mittaa 19 km. Päivän kisan voitti jälleen kerran Niklas, ylivoimaisesti 7.09 min erolla Willeen, joka oli pitkällä matkalla toinen. Pitkän matkan kisassa Samuli joutui keskeyttämään kisan karttatelinerikon myötä. Kisassa tuloksen sai vain puolet kisaan lähteneistä. Suurin syy keskeytyksiin oli pakkanen.

H50 -sarjassa hiihti Thomas Ekström ainoastaan toisena päivänä pitkällä matkalla.

D 17 -sarjassa hiihti Lotte-Line Ekström ja Elisa Pirilä. Lotte-Line sijoittui keskimatkalla kolmanneksi häviten kärkeen +2.27. Elisa sijoittui viidenneksi häviten kisan voittaneelle Vilma Pesulle +6.06. Lotte-Line kommentoi “suunnistuksen sujuvuudessa oli ongelmia” tämä selittänee kärjelle jäädyn ajan. Toisena päivänä Lotte-Line ei startannut flunssan takia. Elisa sijoittui pitkän matkan kisassa kuudenneksi häviten voittajalle +13.32.

D 13 -sarjassa kilpaillut Saana-Mari Ekström oli ensimmäisenä päivänä toinen häviten Sanni Korvelle +9.32. Saanalla tuli yksi isompi virhe ensimmäisenä päivänä. Toisen päivän kisassa Saanan EmitTagi lakkasi toimimasta. Se johti toisen päivän hylkäykseen.

Seuraavat hiihtosuunnistuksen katsastuskisat ovat Sonkajärvellä 18-19.1.2020.