| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kuuden mitalin viikonvaihde SM-hisuissa. Nikke ja Wille nuorten MM-kisoihin

Niklas Ekströmin vauhdikas hiihto toi kaksi SM-kultaa ja paikan MM-kisoihin. Kuva Marja-Liisa Suomalainen

MS Parman nuoret hiihtosuunnistajat onnistuivat loistavasti sprintin ja keskimatkan SM-kisoissa Pälkäneellä. Tapahtuma oli kytketty perinteisille Valkeakosken Hakan junailemille Veikko Hakulisen hiihtorasteille.

Lunta oli kerrankin riittävästi ja maastotyyppi tarjosi kumpanakin päivänä haasteita niin taidollisesti kuin fyysisesti. Maaston kapeat harjut, tasaiset kankaat, jyrkät supat ja viettävät kuusikkorinteet vaihtelivat radasta riippuen. Nuori ratamestari Seeti Salonen oli hienosti hyödyntänyt uraston tiheät syheriköt mahdollistaen monipuoliset reitinvalinnat.

Lottelle kaksi SM-kultaa. Arvokisat jää väliin, kun Suomi ei lähetä alle 18-vuotiaita kisoihin. Kuva Marja-Liisa Suomalainen

Lauantain sprintissä Niklas Ekströmin meno oli sujuvaa ja vauhdikasta koko matkan. Kakskymppisten SM-kulta irtosi minuutin erolla Lapin Veikkojen Matias Maijalaan. Niklaksen aika olisi riittänyt kolmossijaan miesten pääsarjassakin, kun molemmilla oli sama rata.

Wille Laitamäki taipui niukasti nelossijalle samassa sarjassa. – Kisa meni muuten hyvin paitsi kartan käännön jälkeen lopussa valitsin hitaamman reitin, kommentoi Wille maalissa.

Sunnuntain keskimatkalla Nikken voittomarginaali Maijalaan oli vajaat kaksi minuuttia ja saaliina toinen SM-kulta. –Reitinvalinnat ja rata oli vaikea, mutta onnistuin kuitenkin hyvin. Radalla oli muutama jyrkkä alamäki, joten ennakkoon piti lukea väliä, että tiesi minne laskea. Alamäissä sai olla tarkkana, että pysyi pystyssä ja välttäisi mahdolliset välinerikot, Niklas kertoi kisan jälkeen.

Wille Laitamäen sompavalinta meni pieleen pehmellä kelillä, kun sauvat upposi syvälle joka työnöllä. – Loppua kohden väsyin urilla, kun piti  tehdä töitä niin kovaa, kertasi Wille maalissa. Tuloksena oli kuitenkin viides tila ja SM-plaketti.

 

Wille valittiin nuorten MM-kisoihin. Kuva SSL.

Valinnat MM-kisoihin julkaistiin maanantaina ja nuorten joukkueessa ovat niin Niklas kun Wille. Toimitus onnittelee ja toivottaa menestystä kisoihin.

D17-sarjassa Lotte-Line Ekström veljensä tavoin saalisti kaksi SM-kultaa.  Sprintti meni hyvin, vaikka ennen lähtöä tuli vähän kiire suksien testauksen kanssa. Minuutin jäi Suunta-2000:n Anni Salmela.

SM-pronssia nappasi Elisa Pirilä.  Elisalla oli eniten vaikeuksia pysytyssä pysymisen kanssa jyrkissä rinteissä, mutta suunnistus sujui kuitenkin hyvin. MS Parman Amanda Yli-Futka oli kahdeksas. – Heti radan alussa tuli isoja vaikeuksia, mutta loppua kohti sain suunnistuksen sujumaan paremmin, kertoi Amanda kisastaan.

Lotte oli keskimatkalla suorastaan murskaavan ylivoimainen, vaikka vitosrastilla oli tullut pientä koukkua. Yllättäjä oli Amanda Yli-Futka, joka ylsi SM-hopealle lähes kuusi minuuttia Lottea hitaamalla ajalla.

‒ Olen tyytyväinen, kun maltoin tänään pitää hiihtovauhdin sellaisena, että suunnistus pysyi matkassa koko ajan, totesi Amanda.

Elisa Pirilä menetti samaisella vitosrastilla useita minuutteja, mutta kun loppu sujui hyvin, tuloksena oli kuitenkin SM-plaketti ja sija kuusi.

D15-sarjassa Saana-Mari kisasi ensimmäisissä SM-kisoissaan ja oli yhdeksäs. H11-sarjan kansallisessa kilpailuissa, Lassi onnistui hienosti ja oli sarjan kolmas. Hyvin meni ja osasin tehdä hyvät reitinvalinnat, kertoili Lassi tyytyväisenä.

Sarjassa H75 Olli Mäkipää oli sijoilla seitsemän ja kahdeksan.

MS Parmalaisista ensimmäistä kertaa hiihtosuunnistuskisoja kävivät kokeilemassa Elias ja Venla Lehtonen ja Lauri Aalto.