| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kolmella voitolla kausi käyntiin

Akseli Ruohola avasi kautensa kolmossijalla.

Monilla alueilla lounaisessa Suomessa lumet ovat jo kokonaan sulaneet. Suunnistuksen kilpailukausi pääsee alkamaan kuitenkin vain poikkeusjärjestelyin ja kuntosuunnistuksissa iltarasteilla toteutetaan jo viime kaudelta tutuksi tulleita omatoimirasteja.
Viestiliigan avaus Kevätyönviesti piti olla Naantalin Luonnonmaalla pitkäperjantaina, mutta järjestäjät peruivat tapahtuman, koska viestin lähdössä ja vaihtopaikalla turvavälien säilyttämistä ei olisi pystynyt takaamaan.
Bilnäsin perinteinen keskimatka sen sijaan järjestettiin. Fagerviikkiin oli ilmoittautunut seitsemisen sataa kilpailijaa. Turvajärjestelyt olivat tiukkoja. Mm. maskia oli käytettävä tapahtumapaikalla paitsi suorituksen aikana. Pesu-, pukeutumis- ja ravintolapalveluja ei ollut saatavilla.
Lähtöajat oli järjestelty koko päivän ajalle ja ne olivat varattavissa netin kautta. Systeemi erinomaisesti, vaikka hetken ylikuormittui. Kahden metrin turvavälit tuli säilyttää kaikissa tilanteissa, myös kilpailun aikana rastitoiminnoissa.

RUOHOLA KOLMAS

Miesten radalla kuutisenkymmentä pihkaniskaa haki suunnistustuntumaa käytännössä jo lähes lumettomassa maastossa. HS:n Olli Ojanaho oli heti täydessä iskussa  ja rymisteli muilta karkuun reilulla erolla. KooVeen Timo Sild jäi yli kaksi minuuttia ja MS Parman Akseli Ruohola lähes neljä. Ojanahon kilometrivauhti oli 5.40/km.

– Radan loppuosa oli oikeastaan pelkkää kompurointia😀Paljon pieniä virheitä rastinotoissa ja reilu 10 sekunnin aikatappioita niissä. Kaikki huipentui tokavikalle rastille. Otin ensin leiman väärältä tokavikalta ja vikalla rastilla tajusin käyneeni väärällä rastilla. Sieltä piti palata sitten hakemaan oma rasti ja puolitoista minuuttia takkiin siinä. Alku oli tosi hyvä. Keskiosa radasta meni myös ihan hyvin. Pieniä epäsujuvuuksia ja huonoja rastinottoja. Olli oli tänään ylivoimainen ottaen melkein jokaisella rastivälillä muutaman sekunnin hyvää itselleen. Nyt on ainakin kisakausi avattu ja tämä oli hyvä muistutus, että maaliin asti pitää suunnistaa, Ruohola pohdiskeli.

Samulin kausi auki voitolla.

Sarjavoitot kirjattiin Samuli Rouskulle H20:ssa, Petri Paukkuselle H45:ssa ja Timo Peltolalle H75:ssa.

– Kauden ekaksi kisaksi ihan hyvä maku jäi. Paljon positiivista että negatiivista. Loppua kohden alkoi tulla enemmän ja enemmän virhettä. En ollut rasteilla enää hereillä. Alun tekninen pätkä sujui todella hyvin. Jatketaan eteenpäin ja viritellään konetta lisää Samuli kuittasi.

– Hyvin kulki, eikä isoja virheitä. Yllättävän hyvä suoritus siihen nähden etten ole SM erikoispitkän jälkeen juuri suunnistanut. Koko talven tehnyt jalkakyykkyä. Tuolla maastossa siitä oli hyötyä 😁, Pauke paljasti maastokuntonsa salaisuuden.