| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naisille hopeat SM-viesteistä

Enni Jalava riemuitsee mitalisijan varmistumista yllättyen hopeasta., taustalla Suunta-Jyväskylä.

"Pyrkimyksenä on ollut tarjota käytössä olevaan maastoon mahdollisimman vaihtelevia ja haastavia suunnistustehtäviä joka sarjalle", kirjoitti ratamestarina toiminut Oma Taivainen lausunnossaan ja tämä tarina oli tosi.

Mikkelin Tornimäen tiivis maastoalue oli hyvin rikkonainen. Lukuisat latupohjat, pari isoa tietä, laskettelurinne sekä melko tuoreet ja jo taimikoituneet hakkuualueet tarjosivat maustetta radoille, joissa hajontariemurat koostuivat alkumatkasta lyhyistä rastiväleistä äärimmäisen pienipiirteisessä  maastossa. Lopussa oli enemmän juostavaa putkea, jossa tossun piti nousta.

MS Parman naiset tekivät hienon suorituksen  erittäin haasteellisessa ja peitteisessä maastossa yltäen SM-hopealle sunnuntaina. Ylivoimaisen mestaruuden uusi Tampereen Pyrintö, joka karkasi muilta jo avausosuudella ja voittomarginaali oli MS Parmaan oli seitsemän minuuttia.

− Kyllä tämä oli meiltä maksimisuoritus. Anastasialla  jäi avausouudella vähän parsittavaa, mutta parin minuutin kaula kärkeen antoi hyvät saumat jatkoon. Tuulia ja Enni juoksivat vaativassa paikassa omantasoisensa varmat suoritukset. Pyrinnölle emme olisi mahtaneet missään tilanteessa mitään, Veltti Hanhela raportoi tyytyväisenä.

20-tytöt SM-hopeat kaulassa.

– Pääsin mukavassa porukassa liikkeelle, mutta nopeasti se jakautui eri hajonnoille.  Hajonnat purivat niin hyvin, että kilometrin maltillisen juoksun jälkeen huomasin olevani  yksin. Kokonaisuudessaan tänään tein hallitun perussuorituksen. Rata oli monipuolinen ja vaativa. Taito edellä kaiken aikaa, kolmantena vaihtanut Tuulia totesi.

Pyrintö oli omilla teillään, mutta Paimio oli Enniä edellä vain puolentoista minuutin päässä. Omaa sunnistusta tehden Enni eteni kuin juna tietämättä, että Paimion ankkuri Hornik sortui pummeihin. Loppuosalla rataa takaa uhkaksi nousi Suunta-Jyväskylän Veera Klemettinen, mutta kovassa loppurutistuksessa eroksi jäi yhdeksän sekuntia MS Parman eduksi.

− On kyllä hienoa! Joukkuesuoritus oli tänään loistava ja hopea oli todellakin voitettu hopea. Onnistuin itse suunnistamaan riittävän varmasti, vaikka muutamassa kohdassa hermoilinkin ja suunnistus oli epäsujuvaa. Loppusuoralla luulin, että kamppailen pronssista Suunta Jyväskylää vastaan. Maalissa kuulinkin mitalin värin olevan hopea, mikä tietysti tuntui vielä extra hienolle, Jalava tunnelmoi.

Me teimme sen, mistä unelmoimme, hopea oli voitettu hopea.

Myös MS Parman 20-tytöt suunnistivat hopealle. Emma Katajamäellä oli avausosuudella fyysisesti tosi vaikea päivä, mutta rastit löytyivät kuitenkin riittävän hyvin. Vaihtosijoitus oli seitsemän.

Tessa Salmia kakkososuudella tavoitti kärkeä kolme minuuttia ja nousi jo kolmanneksi. – Sekalaiset fiilikset jäi kisasta. Maasto monipuolisesti haastava, välillä todella nautin ja välillä tuli kirottua sitten oikein kunnolla. Huolimattomia virheitä ja vaarallisia tilanteita liukkailla jyrkänteisillä rinteillä mahtui omaan suoritukseen vähän liikaakin. Hopea lämmittää silti mieltä ja oon meidän suorituksesta todella ilonen! Sen verran vielä sanon että kyllä tämä neljän peräkkäisen hopean saaga täytyy saattaa päätökseen. Ensi vuonna vielä kerran lähdetään kultajahtiin junnusarjoissa, viides kerta toden sanoo vai miten se meni?

Elsa Ankelolla ankkurina oli tehtävänä varmista mitali ja se onnistui.

− Suunnistushaasteita riitti alusta loppuun, kuten ratamestari  oli lupaillutkin. Maasto oli aika tukkoinen ja kartasta oli vaikea saada selkoa ilman pieniä pysähdyksiä. Pystyin tekemään alusta lähtien aika hyvin omaa työtä. Fyysisillä tiepätkillä onnistuin jättämään takana tulevia. Varvauksen jälkeen otin niin varman päälle kuin pystyin ja oli hienoa juosta loppusuoraa turvallisen etumatkan turvin, Ankelo iloitsi.

20-pojilla oli epäonnea. Seuran ykkösjoukkue tuli maaliin kärjessä neljä minuuttia ennen muita, mutta ankkurin väärällä rastilla käynti toi harmillisen hylkäyksen. Kakkosjoukkue Samuli Rousku, Wille Laitamäjki ja Oskari Lepistö paikkasi vähän sijoittumalla neljänneksi ja SM-plaketille.
16-pojat sijoittuivat neljänneksi joukkueella Lauri Aalto, Tuomas Ankelo Topias Muukkonen. Plaketille ylsi myös D18-joukkue Elisa Pirilä, Venla Lehtonen ja Lotte-Line Ekström.

MS Parman miehillä oli synkkä päivä. Flunssainen Akseli Ruohola joutui jättämään ankkuroinnin väliin ja juoksujärjestykset piti laittaa uuteen kuosiin. Jonas Hubacek juuttui avausosuuden alkupuolella jyrkänneviidakkoon  pudoten terävimmästä kärjestä. Eka väliaikarastilla puolimatkassa kärki oli kolme minuuttia edellä. Omilla reitinvalinnoilla ero ei enää kuitenkaan kasvanut.

Kolmen minuutin tappio  ei ollut vielä paha, mutta jatkossa kolme viimeistä osuutta oli pummeineen vahvaa alamäkeä ja joukkue oli kahdestoista 28 minuuttia voittajasta Tampereen Pyrinnöstä.