| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kolme kärkitilaa SM-pitkän karsinnoissa

Sami karsintaeränsä kakkonen.

SM-pitkien matkojen mestaruudesta kilpaillaan Mikkelin Ylivedellä, 164 metrin korkeuteen nousevan Neitvuoren maastossa. Kisakeskuksena toimii kaunis Takuuniemen tila Saimaan Luonterin rannassa.

Maasto on tyypillistä Pohjois-Saimaan rantamaastoa, jossa korkeuserot ovat suuria. Maastopohja on hyväkulkuista, etenkin mäkien lailla ja kuivasta kesästä johtuen myös notkelmat ja suopohjat ovat hyväkulkuista, eikä aluskasvillisuuskaan ole päässyt kasvamaan korkealle. Radat sekä karsinnassa että finaalissa ovat tyypillisiä pitkän matkan ratoja. Pohdittavaa on, mikä on paras reitinvalinta rastien välillä.

Aamupäivän karsinnoista MS Parmalle irtosi mukavasti finaalipaikkoja. Anastasia Rudnaya hallitsi omaa eräänsä alusta loppuun saakka. Samaten Akseli Ruohola oli kakskymppisten ykkönen. H70:ssa Hannu Vannas voitti oman eränsä.

Kaikki oli Eerolla pelissä ja A-finaaliin!

Sami Hämäläinen oli hienosti eränsä kakkonen, vaikka jäi tokavikalla 1.42 välin pohjista. Ero Miikka Kirmulaan oli 2,5 minuuttia. Positiivinen yllättäjä oli Eero Heinonen, joka ensimmäisenä miesten sarjan vuotenaan nappasi viimeisen finaalipaikan erässään. Peeter Pihl jäi finaalipaikasta vaajat pari minuuttia.

Naisissa finaaliin suunnistivat Nastin lisäksi Maija Sianoja, Tiia Istolahti, Tuulia Viberg ja Noora Koskinen, joilla kaikilla on sopivasti parantamisen varaa fiinaaliin. Essi Hakala jäi harmilliset 11 sekuntia finaalipaikasta.

Junioreissa karsinnalla haettiin lähinnä lähtöpaikkoja sunnuntain finaaleihin, sillä kovinkaan moni ei karsiutunut jatkosta.

MS Parmasta finaaleissa suunnistavat mm. kaikki juniorit:  Eero Lapila, Aaro Julkunen, Tuukka Mäkinen, Aleksi Hellman, Oskari Lepistö, Samuli Rousku, Aleksi Karttila, Wille Laitamäki, Sami Karru, Erik Brysch, Tessa Salmia, Elsa Ankelo, Essi Valtonen, Saara Tuomisto, Noora Neuvonen. Ikäsuunnistajista pääsivät finaaliin Jussi Karttila, Jaakko Hörkkö, Hannu Vannas ja Timo Peltola.