| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Knock-out sprintistä kulta ja hopeisia

Miesten kärki viimeisellä rastilla ja maaliintuojärjestys on jo selvä, Heinonen ottaa kultaa. TEPPO SALMIA

Eero Heinonen nappasi miesten kultaa, Maija Sianoja naisten hopeaa ja Jussi Ankelo 18-poikien hopeaa Knock-out sprintin SM-kisoissa Tampereen Hervannassa. Lisäksi finaaliin päässyt Topias Mukkonnen oli 18-pojissa neljäs.

Suunnistajien päivä oli pitkä, A-finaaliin päässeet starttasivat neljästi lyhyelle vajaan kahden kilsan radalle. Ensimmäiset karsijat olivat liikenteessä jo klo 9.30 ja A-finalistit pääsivät rypistykselleen  vasta klo 16 jälkeen.

Knock-Out sprintin SM-titteleistä suunnistettiin historian ensimmäistä kertaa. Suunnistuksen arvokilpailuista ja maailmancupista tuttu formaatti rantautui nyt Suomeen.

Alkuerässä ja välierässä suunnistajilla oli radallaan myös hajontaa, joka esti kilpakumppaneiden täydellisen peesaamisen. Finaalissa hajontaa ei enää ollut, joka vuoksi sekä naisten että miesten finaalit etenivät odotetusti loppukireihin.

Miesten finaalissa MS Parman Eero Heinonen teki kovimman loppuvedon viimeisillä rasteilla ja voitti kisan niukasti ennen Helsingin Suunnistajien ranskalaista Mathieu Perriniä.

Janosikova on kärjesssä, mutta Harju nappaa SM-kultaa ja Sianoja Hopeaa, TEPPO SALMIA

– Karsinnassa onnistunut ja varman päälle veto.  Alkuerässä keskityin hyvin omaan vetoon, pysyin kartalla ja otin omat hajonnat. Pidin asemat sijoilla 3-4 ja lopussa nostin itseni erän voittoon. Välierä oli kova, koska piti olla kahden parhaan joukossa. Otin hyvän valinnan ja pidin aseman Aksun jälkeen toisena. Lopussa otettiin huono valinta ja Perrin pääsi karkuun. Päivän kovin kiri oli Aksua vastaan toisesta sijasta ja tällä kertaa kääntyi mulle ja tie finaaliin, Heinonen kertoi finaalia edeltäneitä starteista.

– Finaalissa pystyi päättelemään, ettei hajontaa ole. Porukka pysyi hyvin koossa ja tein töitä, että asema pysyi sijoilla 3-4. Jalat tuntui tosi hyvältä ja vauhti varsin helpolta. Pysyin kartalla, mutta en ottanut omia reittejä. Taktiikka oli välttää kämmit ja jättää lopun pidemmälle välille juuri ennen maalia voimia ja siinä iskeä karkuun. Tämä onnistui ja pääsin irti ja olin ensimmäisenä viimeisellä rastilla ja lyhyellä loppusuoralla eivät sijat enää muuttuneet. Tosi hyvä fiilis saavuttaa historian ensimmäinen Suomenmestaruus Knock-Out sprintistä. Tiesin lajin sopivan minulle, mutta sprinttisuunnistuksessa tulos voi olla pienestä kiinni. Onneksi nyt kaikki meni hyvin!, Heinonen tiivisti kilpailun ratkaisut.

Akseli Ruohola selvisi välieriin, mutta putosi siinä jatkosta kolmannella sijalla ja tasa-ajalla, kuten myös Elsa Ankelo naisten välierässä.

Jussi Ankelo vielä kärjessä loppusuoralla, mutta  KooVeen Eevert Kenttämies rutisti vaaksan mitan edelle maaliviivalla. TEPPO SALMIA.

Naisten sarjassa Pyrinnön Venla Harju vei mestaruuden. Hopeaa ottanut MS Parman Maija Sianoja jäi Harjusta sekunnin.

‒ Karsinnan otin aika rauhassa. Alkuerässä kaaduin, mutta pääsin suht' helpolla, kun meitä oli siinä kolme vähän muita kovempaa, niin saatiin loppu passailla. Välierässä oli ehkä paras kulku ja pääsin vähän karkuun. Finaalissa oli aika tasaista ja koko ajan mentiin ryhmässä. Finaalissa olisin kaipaillut vähän parempaa jalkaa, vähän ehkä energiat tuntui olevan jo vähissä pitkän päivän jälkeen eikä lopussa oikein löytynyt enää tarvittavaa. Harju ja Janosikova pääsivät muutaman metrin etumatkalle tokavikalla ja en saanut eroa enää kavennettua, Sianoja analysoi.

18-pojissa välieränsä voittanut Jussi Ankelo oli finaalin toinen häviten loppukirissä vaaksan mitan KooVeen Eevert Kentämiehelle. Niinikään välieränsä voittanut Topias Muukkonen oli neljäs.

– Finaali oli aika simppeli. Paljon rastivälejä, joissa piti valita oikea tai vasen. Lopussa oli pitkä juoksupätkä. Valitsin eri reitin kuin kärkikolmikko. En päässyt omalla reitillä edelle, joten loppusuoralla ei ollut mitään tehtävissä, Muukkonen totesi.

Kahden startin kansallisessa sprintissä Jürgen Joonas oli miehissä ylivoimainen molemmissa starteissa voittaessa kisan yhteisajoissa peräti kolmella minuutilla.

Myös Risto Ruohola H55:ssa oli ykkönen molemmissa starteissa ja yhteisajoissa ero kakkoseen oli puolitoista minuuttia.