| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kisakausi vauhtiin lumessa ja ilman

Lähes pakonomainen tarve avata kisakausi huhtikuun alussa varsinkin, kun pääsiäinen osui samaan kohtaan, tarjosi suunnistajille vaihtelevia elämyksiä Tammisaaren seudulla ja Raumalla. Samanaikaisesti valtaosa vielä leireili lumettomissa maastoissa, monet lahden takana.

Billnäsin perinteinen keskimatka muuttui lyhyellä varoituksella yhteislähdöksi hajonnoilla, mikä tarkoitti letkoissa juoksua ja loppukiriratkaisuja. Alun spurttikirmaus tasoittui nopeasti, raskaan työn raatajan, veturin määrätessä suunnan ja etenemistahdin, ohittajia ei juurikaan ollut. Lunta lienee ollut vähemmän kun Kevätyössä vuosi sitten, mutta puolisääreen nytkin kahlattiin.

Kärkitilat ratkottiinkin vasta loppurutistuksessa.

MSParman miehistä parhaiten lopussa runttasi Lasse Suonpää viidentenä jääden voittajasta Ikaalisten Vesa Taanilasta 14 sekuntia .

Billnäsin kisasivut

Raaseporin kevätkilpailu

Tammisaaren seudulla kahlattiin pitkää matkaa väliakalähdöllä 1. pääsiäispäivänä . Sipoon Jörgen Wickholm ja  Vesa Taanila olivat kärkikaksikko, mutta heti seuraavat sijat menivät MS Parman Peeter Pihlille ja Stepan Kodedalle. Ylivoimainen sarjavoittaja oli MS Parman Eero Lapila, H14.

Kisasivut

Raumalla jo lumetonta

Rauman Uotilan lumeton maasto oli houkutellut mukaan myös 2013 koti-MM-kisoihin tähtäävän Jani Lakasen ja hän osoitti heti hyvää kevätkuntoa voittaen seuraavaa Kalevan Rastin Simo-Pekka Finckeä minuutin. Lapin lumilta suoraan kisapaikalle tullut MS Parman Antti Vainio kävi poimimassa rankipisteitä sijalla kahdeksan.

Naisten sarjassa MS Parman Outi Sareila oli ylivoimainen.  – Alkuun sai kokea vauhdin hurmaa ja suunnistuksen nälkää, mutta jatkossa meno tuntui tuskaisen hitaalta. Eihän tuo suunnistus niin kauhean sujuvaa vielä ollut. Pieniä koukkuja tai seisoskeluja tuli joillain rasteilla.

Sarjavoittaja oli Ilona Ruohola MS Parmasta. Kolmen joukkoon sijoittuivat myös   Veli-Matti Rintala, Akseli Ruohola, Tuulia Viberg, Eija Koskivaara, Liisa Veijalainen ja Jenna Rantala.

Rauman kisasivut

- jamo -