| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Keskimatkalta kahdeksan aluemestaruutta

Tuulia Vibergin viimeinen leima kallionenältä ja kohti maalia.

Tuulia Viberg ja Akseli Ruohola olivat pääsarjojen nopeimmat keskimatkan am-kisoissa Lokalahdella. Vakka-Rasti junaili kisat onnistuneesti luonnon helmassa ja tuulimyllyjen katveessa minimipalveluin ja noudattaen voimassa olevia turvallisuusohjeita.

Viberg oli selvästi ilahtunut, että saa jälleen suunnistaa, kun pari vuotta on mennyt tuskaillen polvivamman takia. Voitto ja samalla MM-suunnistaja Amy Nymalmin päänahka 33 sekunnin marginaalilla olivat mieleen.

– Tänään kisa sujui hyvin, varsinaisia virheitä en tehnyt, mutta pisimmillä rastiväleillä tuli vähän seilattua. Jaksoin hyvin. Kukkosuunnistuksessa avasin kauden ja suunnistus sujui sielläkin. Pari-kolme päivää tuntui kuitenkin jaloissa, mutta sitten tilanne normalisoitui. Tänään juoksu sujui taas oireitta, mutta huominen näyttää suunnan, Tuulia arveli.

Viikon päästä oleva huippuliiga ja Viestiliigan osakilpailu jäävät Tuulialta vielä väliin. Pitää olla liikkeellä maltilla. On parempi keskittyä järkevään harjoitteluun syksy tähtäimessä.

Antti Isosaarelle kultaa 16-pojissa.

Akseli Ruohola suunnisti Pasi Ikosen kanssa käytännössä samaa vauhtia muutamien sekunttien sisällä. Ikonen johti niukasti neloselle saakka, mutta sitten Aksu nousi kuskin paikalle. Aikaero pydyi parissakymmenessä sekunnissa pitkään, kunnes viimeisellä rastivälillä Ikosen pieni kaarros toi siihen 11 sekuntia lisää ja oli maalissa 31 sekuntia.

– Hieno, nopea maasto ja kiva kisa! Oli nautinnollista suunnistusta tänään, vaikkakin ehkä hieman enemmän haastetta olisi saanut olla. Toki nyt piti edetä koko ajan lähellä maksimivauhtia, mikä tuo oman haasteensa. Oma suoritukseni oli melko hyvä, eikä varsinaisia virheitä tullut, Akseli totesi tyytyväisenä.

Samuli Salmenoja oli viides + 2.15 Ruoholasta. Listoilla oli yhdeksän MS Parman suunnistajaa, mikä selittyy leiripäivällä, joka jatkui toisella hajoituksella illan suussa. Myös naisia oli viivalla kahdeksan. Am-tuloksissa viides oli Elsa Ankelo ja kahdeksas Outi Sareila. Myös Ankelolta Viestiliiga jää väliin, kun on samanaikainen nuorten maajoukkueleiri Syötteellä.

Jos oli Lokalahdella maastossa hyvä näkyvyys, niin viesti illansuun treenistä Ankeloilla kertoi, että  maasto oli aika eri maailmaa kuin aamulla. Paljon hitaampi pohja ja heikompi näkyväisyys. Eli paljon haastavampaa!

Ikäsarjoissa osanottajia riitti, mutta junioreissa mitaleja sai käytännössä meilekin läpijuoksemalla.

Pertti Päärnille kulta nelikymppisissä.

Ikäsarjoissa kultaa vuolivat Pertti Päärni H40, Matti Laavainen H85, Katariina Vapola D50 ja Eija Koskivaara D55 sekä nuorissa Elisa Pirilä, D18, jolle ei vastusta ollut tarjolla sekä Antti Isosaari H16.

Hopealla Hannu Vannas H75 ja Iina Päärni D14. Pronssilla Osmo Viili H60, Mirkka Maisila D40 ja Aarne Isosaari.