Katsastusvoittoja Sonkajärveltä

Sonkajärven Pahka järjesti tasokkaat hiihtosuunnistuskilpailut viikonloppuna. Vaikka Sonkajärven eteläpuolella lunta ei juurikaan ollut niin Sonkajärven kisamaastossa lunta oli jo n. 30 cm ja urasto oli kisoja edeltävien lumi- ja räntäsateiden jälkeen ajettu loistokuntoon.

Kilpailijat kehuivatkin maastoa, urastoa ja ratoja kansainvälisten kilpailujen vertaisiksi. Molempien päivien kilpailut olivat samalla näyttökilpailut sarjoissa HD21, HD ja HD17

Lauantaina kilpailtiin pitkä matka ja sunnuntaina keskimatka. MS Parmasta katsastussarjoissa kilpailivat Elisa Pirilä, Amanda Yli-Futka ja Lotte-Line Ekström (D17) sekä Wille Laitamäki, Niklas Ekström ja Matias Lautamäki (H20).

Matias kilpaili nyt ensimmäistä kertaa MS Parman väreissä. Matias vahvistaa seuramme nuorten miesten joukkoa myös kesäsuunnistuksessa. Vaativilla radoilla tehtiin etenkin lauantaina paljon virheitä. Sunnuntain keskimatkalla vauhti koveni liukkaamman kelin myötä ja monella suunnistus silti sujui jo paremmin.

Lauantaina parhaasta suorituksesta vastasi Niklas H20-sarjassa. Niklas voitti 15,2 km:n radan 2.33 min erolla toiseksi tulleeseen Kymin Suunnistajien Väinö Kotroon. Wille oli 7. D17-sarjassa Lotte oli 4., Elisa 5. ja Amanda 9. Tyttöjen radan pituus oli 10,3 km.

Lassi Ekström starttasi ensimmäiseen hisukisaansa.

Sunnuntaina Niklas jatkoi vakuuttavaa menoaan ja otti voiton myös keskimatkalla, 2.04 min erolla Samuli Peltolaan. Wille sai sunnuntaina suunnistuksen sujumaan vauhdikkailla urilla ja oli kisan kolmas, +3.18 Niklakseen. Matiaksen kisat eivät alkaneet parhaalla mahdollisella tavalla sillä molempina päivänä kisa tyssäsi sauvarikkoon.

Sunnuntaina myös Lotte paransi menoaan ja voitti D17-sarjan. Oili Holopainen, Suunta 2000, jäi Lotelle 1.24 min. Elisa oli 5. ja Amanda 9. Amandan meno oli myös lauantaita sujuvampaa vaikka sunnuntain kisassa Amandalta irtosivat loppumatkasta molemmista sauvoista sommat mikä tietysti vaikutti menoon.

Yhteistuloksissa Niklas otti ylivoimaisen voiton toiseksi tulleeseen Väinö Kotroon. D17-sarjassa Lotte otti yhteisajoissa niukan voiton. Oili Holopainen jäi yhteisajoissa 15 sekuntia.

Tavoitteena olevat MM- ja EM-kisat ovat Ruotsin Uumajassa helmikuun lopulla.

Ikäsarjoissa kilpailivat Olli Mäkipää (H75) ja Thomas Ekström (H50). Olli oli maalissa iloinen ja totesi, että kivaa oli ja kaatumisilta välttyi. Olli päivitteli myös nuorten miesten kovaa menoa ja kertoi, että näitä menijöitä on parempi väistää suosiolla sivuun.

H11 -sarjassa ensimmäistä kertaa hiihtosuunnistuksissa starttasi Lassi Ekström. Lassi kertoi lauantaina maalissa kisan menneen hyvin lukuun ottamatta ykkösen ylimääräisiä mutkia. Sunnuntain kisan jälkeen Lassi kertoi sujuvan menonsa salaisuudeksi sen, että hän arveli rastien sijainnit maastoa ja karttaa silmäiltyään. Tekniikka toimi hyvin ja Lassi oli yhteistuloksissa hienosti toinen.