| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kainuun Rastiviikko täynnä elämyksiä

Lotte-Line 2. päivän maalisuoralla

Huippusuunnistajille Kainuu on aina erinomainen harjoitteluviikko, jossa kuitenkin kisataan joka toinen päivä yhteensä neljä kilpailua ja välipäivänä ehtii vielä tekemään tavoitteen mukaista harjoittelua. Taustajoukoilla on mahdollisuus viettää aikaa myös moninaisissa oheistoiminnoissa ympäri maakuntaa.

Joutsenlammen-Matinmäen maastoa on aina pidetty Kajaanin parhaana suunnistusmaastona. Maasto on kokonaisuudessaan mäntyvaltaista kangasmaastoa ja maapohja on pääosin kuivaa jäkälän ja kanervikon peittämää mattoa eikä kivikkoa löydy alueelta lainkaan. Korkeuserot tuovat vaativuutta rastivälien reitinvalintoihin. Kokonaisuudessa maaston suurin korkeusero on 50 metriä. Kilpailukeskuksen läheisyydessä maasto on tasaisempaa ja siellä polut, tiet ja monet muut maamerkit auttavat kunto- ja lapsisuunnistajia.

Aivan huikean hieno paikkahan tuo Joutsenlampikin on. Omat kokemukseni ovat rastiviikoilta, kun omat lapset olivat pieniä tai sitten jo suunnistamassa mukana. Omille jaloilleni kangasmaasto ja sen supat olivat erityisen mieleisiä. Erinäisiä kertoja  Kainuussa tuli viettettyä mukava viikko perheen kanssa asuntovaunuillen.

Erityisesti on jäänyt mieleen Rastiviikko 70-luvun alkupuolella, jolloin meillä ei ollut vielä asuntovaunua. Soputeltassa majoituttiin, volkkarilla kuljettiin. Alkuun satoi rankasti ja sitten yölämpötila huiteli pakkasen rajoilla. Järjestäjät olivat jo silloin ajan tasalla. Pienten lasten telttaperheille tarjottiin yösijaa loppuviikoksi koulun asuntolasta ja sen otimme ilolla vastaan. Pihalla oli vielä lapsille tarkoitettuja leikkitelineitä. Oiskos ollut Ristijärvellä!

1. Kilpailupäivä

MS Parman Peeter Pihl aloitti hyvin kovatasoisessa miesten eliitissä ollen kuudes 5 minuuttia päivän nopeimmasta maailmanmestari Jani Lakasesta. - Tein pari huonompaa reitinvalintaa pitkillä väleillä ja pari virhettä, mutta muuten sujui mukavasti, vaikka valmistautuminen ei ollut ihan parasta kilpailun kannalta, Pihl totesi.

H20E:ssä Sami Hämäläisen avausmatka toi seitsemännen tilan. Sarjavoittoihin ylsivät pikkujunnuissa Ekströmin sisarukset Niklas ja Lotte-Line sekä Jaakko Hörkkö H65:ssa.

2. Kilpailupäivä

Toisena kisapäivänä voittoon juokisvat Tuomas Hakkarainen H21B ja  Jaakko Hörkkö, joka johtaa myös kokonaiskilpailua. Muut kärkipäässä olleet säilyttyvät hyvin asemansa kokonaiskisassa.  Isommilla junnuilla sen sijaan suppamaaston kiemurat eivät eivät ole vielä auenneet ja on tullut isoja virheitä.

Eliitin kovassa joukossa MS Parman Peeter Pihl on kymmenentenä kahden osakisan jälkeen selviten kuitenkin nytkin ilman isoja virheitä. Maija Sianoja on vastaavassa naisten eliitissä kahdestoista.

– Aikamoisessa lukossa on oma suunnistus tällä hetkellä, vaikka tiedostaa mitä virheitä tekee, niin ei silti osaa, tuumasi Sami Hämäläinen, joka H20E:ssä on kuudentena.

 

Hörkkö voitoon Kainuun Rastiviikolla 

 MS Parman Jaakko Hörkkö hallitsi sarjaansa koko viikon ja päätyi varsin selvään voittoon Kajaanin Joutenlammella  kovassa helteessä.

Miesten pääsarjassa Peeter Pihl naputteli tasaisesti kymppikärjen sijoituksia ja oli yhdeksäs tehden finaalin takaa-ajossa viikon parhan suunnistussuorituksensa. Maija Sianoja naisteen eliitissä haki koko viikon parempaa suunnistussuoritusta ja vihdoin finaalissa se toteutui. Päivän neljänneksi nopeimmalla ajalla ja nousi yhteistulosten yhdeksänneksi.

H20E:ssä Sami Hämäläinen tuskaili taitopuolen kanssa, kun joka kisaan tuli yli kolme minuuttia virheitä. Nyt kaipaan kyllä motivoitunutta taitovalmentajaa, tuntuu etten onnistu virheiden korjailussa yksinänäni, Hämäläisen totesi sijouttuen viidenneksi.

Viikossa huomasi myös juniorien vähitellen tottuneen suppamaastoon. Kymppikärkeen suunnistivat Ekströmin sisarukset Rasmus, Niklas ja Lotte-Line.

- Jamo -

Rastiviikon sivuille