| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kaikenlaisia metalleja SM-hiihtosuunnistuksista

Ekströmin perheelle tuplamestaruudet.

Parin asteen pakkanen ja auringonpaiste tarjosivat loistavat olosuhteet kaksipäiväisille hiihtosuunnistuksen SM-kisoille Iisalmessa. Lauantaina kisattiin keskimatkalla ja sunnuntaina oli jaossa viestimitallit.

Keli oli todella liukas. Urasyheriköissä sai olla todella tarkkana koko suorituksen ajan, jotta pysyi valitsemallaan reitillä. Ohenmäen maastosta löytyi jyrkkiä ylä- ja alamäkiä, joissa korostui hiihtotekninen osaaminen.

Nuorten MM-kisoihin valitut MS Parman Niklas ja Lotte-Line Ekström nappasivat molemmat Suomen mestaruuden.

Niki oli H20-sarjassa täysin ylivoimainen johtaen kisaa ensi metreistä lähtien. 22:sta rastivälistä pohja-aika tuli kuudellatoista. 7,1 kilometrin matkalla eroa kakkoseen Kuortaneen Karri Stevanderiin tuli lähes neljä minuuttia.

− Koronan jälkeen tein pari viikkoa rauhallista perusharjoittelua. Se teki hyvää, sillä tänään oli loistava kulku ja suunnistus sujui virhettömästi, Miki totesi.

Wille Laitamäki neljä minuuttia aiemmin lähteneenä tuli Nikin kiinniajamaksi toiseksi viimeisellä rastilla ja pojat pojat porhalsivat maaliin peräkanaa. Wille sijoittui SM-pronssille vain yksitoista sekuntia Stevanderille hävinneenä.

Tyttöjen 20-sarjassa kilpailu oli tasaisempaa, kun neljä kärkityttöä mahtui samalle minuutille. Lotte-Line Ekströmin Suomen metsaruus irtosi 29 sekuntia ennen Rajamäen Vilma Pesua.

MS Parman tytöille viestin SM-hopeat.

− Hyvin meni! Radalla oli useita reitinvalintatehtäviä ja pystyin hiihtämään ne sujuvasti. Yhdellä välillä en huomannut nopeinta reittiä. Lopussa oli todella jyrkkiä ylä- ja alamäkiä, joissa moni oli ottanut sukset pois. Itse pidin sukset jalassa koko kisan ja punnersin ylämäet minkä pystyin. Alamäet piti tulla varoen, Ekström kertoi.

Samassa sarjassa seurakaverit Amanda Yli-Fukta ja Elisa Pirilä eivät onnistuneet parhaalla tavalla sijoitusten oltua seitsemäs ja kahdeksas viitisen minuuttia kärjestä. Sanna Savolainen D50-sarjassa oli myös seitsemäs.

TYTÖILLE VIESTIHOPEA JA MIEHILLE PLAKETTI

Upea sää suosi myös hiihtosuunnistuksen toista kisapäivää. MS Parman tytöt ottivat SM-hopean D20-sarjassa, jonka voitti Rastiketut Alavudelta.

Viesti oli alusta saakka tiukkaa aikaerojen pysyessä pieninä. Avausosuudelta Elisa Pirilä tuli vaihtoon neljäntenä 1,5 minuuttia kärjestä. Toisella osuudella Amanda Yli-Futka nosti sijoitusta pykällä ja joukkue oli vaihdossa kaksi minuuttia johtavan joukkueen perässä.

Ankuriosuudella Rastikettujen Maria Hoskari hiihti kisan nopeimman osuusajan ja varmisti mestaruuden joukkueelleen. Himmeimmistä mitaleista taisteltiin tiukasti. Lotte-Line Ekström kiristi lopussa hopealle 15 sekuntia ennen Suunta 2000:n Oili Holopaista. Tytöt olivat iloisia hyvästä kokonaispanoksesta ja tietysti SM-hopeasta.

Miehille maistui SM-plaketti

Miesten pääsarjaan MS Parma lähti kova pää edellä ja selviten lopulta SM-plaketille viidenneksi. Nuorten MM-kisoihin valitut pojat pysyivät erinomaisen hyvin mieshiihtosuunnistajien vauhdissa.

Niklas Ekström oli avausosuuden nopein, mutta tiukassa tuntumassa oli neljä muuta joukkuetta kuuden sekunnin sisällä. Oli kiva päästä starttaamaan ja ottamaan mittaa mies miestä vastaan, Ekström totesi.

Toisella osuudella Wille Laitamäki pysyi hyvin mukana kärkikahinoissa tuoden viestin vaihtoon toisena jääden neljäkymmentä sekuntia lopulta mestaruuden voittaneesta Kymin Suunnistajista.

Ankkuriosuudella Peeter Pihl joutui kovaan paikkaan, kun takaa lähti nippu kovia joukkueita. Epäonni pilasi suorituksen. Sauva meni poikki alamäen kaatumisessa ja samalla karttakin lensi telineestä hangelle. Mitalisija ei tässä kuitenkaan mennyt. Viides sija ja SM-plaketti tyydytti joukkuetta.