| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kahdeksas sija Viestiliigan 5. osakilpailussa

Kristo Heinmann juoksi hyvän avausosuuden. MARKO KANTANEVA

Viestiliigan viides osakilpailu suunnistettiin Vermersalmen Rytökylässä sunnuntaina. MS Parman naisten viesti ei sujunut odotusten mukaan ja joukkue oli kahdeksas.

Miehillä monien yhteensattumien summana ei ollut täyttä joukkuetta. Miehiä oli samanaikaisesti  Espoon sprinteissä, opiskelijoiden kansainvälisissä kisoissa ja Nuorten Euroopppacupissa.

Kristo Heinemann antoi kuitenkin hyvän näytön osaamisestaan avausosuudella.

Maasto oli osittain samaa, missä Kuopio-Jukola kisattiin yhdeksän vuotta sitten. Tampereen Pyrintö voitti naisten ja Ikaalisten Nouseva-Voima miesten viestin.

Kuopion alue tunnetaan haastavista maastoistaan. Viestiliigan kilpailuissa Pohjois-Savossa oli tyypillistä suomalaista maastoa, joka muuttui silmänräpäyksessä vanhasta metsästä talousmetsiksi. Kuopion alueella korkeusvaihtelut ja vaihteleva maasto haastoivat urheilijoiden fyysiset taidot ja kyvyt.

Maastossa oli kallioisia kukkuloita, jotka olivat yleensä helppokulkuisia. Avoin ja selkeä maasto saattoi kuitenkin muuttua nopeastikin, joten jokaisen suunnistajan tuli asettaa vauhtinsa ja arvioida taitojaan olosuhteiden mukaan.

Alkutahdit naisten viestiin. MARKO KANTANEVA

MS Parman naisten viesti kaatui käytännössä heti ensimäisen osuuden ykkösrastilla. Sonja Julkusen alun mutkitteleva reitinvalinta oli hidas ja kärkiletka karkasi. Ison kaarroksen jälkeen vähän yli kilometrin kohdalla oli ero kärkeen jo neljä minuuttia. Tämä tiesi yksinäistä hitaampaa menoa savolaisessa korpimetsässä ja vaihto tuli vastaan sijalla 22:s vajaat kymmenen minuuttia kärjen jälkeen.

Enni Jalava selvisi kakkososuudesta puhtain paperein. Osuutensa neljänneksi nopeimpana hän ohitti viisi joukkuetta.

‒ Alku sujui hyvin ja parin rastin jälkeen alkoi tulla selkiä vastaan. Toiseksi viimeisellä rastilla ote hieman herpaantui ja juoksi harjannetta vähän pitkäksi, Jalava kertoi.

Ankkuri Maija Sianojan polvi oli luantaina keskimatkalla vahän yliojentunut. Koitin olla telomatta itseäni, piti ottaa varman päälle. Aika rauhassa sain edetä, kun ei juuri samanvauhtisia näkynyt, Sianoja totesi.

Kolmen minuutin tappio osuuden nopeimmalle ei harmittanut. Sijoituskin nousi roimasti kahdeksanneksi.