| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Junnuille kaksi SM-viestihopeaa

Miesten viesti ratkesi HS:lle, ankkuri Olli Ojanaho

SM-viestit suunnistettiin lopulta hyvässä kelissä Takkulantien varrella Mynämäessä Saarnavuorten vaativissa sokkeloissa. Yöllinen sade teki peltoparkkeerauksen riskialttiiksi, mutta joka tapauksessa pelloille autot ajettiin ja toivottavasti kaikki pääsivät myös kotimatkalle kohtuullisin ponnistuksin.

Pääsarjojen viestit olivat vaihtelevan mielenkiintoisia. Miesten mestaruus meni  lopulta neljän ankkurin taistelussa Helsingin Suunnistajille Olli Ojanahon ratkaistua pelin varvauksen jälkeisellä lisälenkillä.

Kärjessä matkaan päässyt Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka ei onnistunut, vaan Ojanaho ja Ikaalisten Eetu Savolaisen ajoivat minuutin etumatkan kiinni jo alkumatkasta. Saman aikaisesti osuudelleen päässyt Kalevan Rastin Miikka Kirmula ei ollut iskussa, vaan putosi jo tässsä vaiheessa kelkasta.

Varvaukseen Ojanaho ja Savolainen tulivat vielä yhdessä, mutta lopun putkella Ojanaho lisäsi kaasua ja Savolainen taipui. Pyrintö oli kolmas ja Kalevan Rasti neljäs.

Avausosuuden jälkeen 1,5 minuutin sisällä vaihtoi vielä 20 joukkuetta. Toinen osuus harvensi porukkaa, mutta kärkiletka, 7 joukkuetta vaihtoi vielä 35 sekunnissa ja seuraaviin oli eroa toista minuuttia. Kolmas osuus pisti sitten pakan hajalle.

Naisten voitto Pyrinnölle.

PYRINTÖ NAISTEN YKKÖNEN

Naisten nelisenkymmentä joukkuetta pirstoontui jo avausosuudella, kun viiden joukkueen kärkiletka irtaantui muista. Toinen osuus pilkkoi tuokin letkan täysin hajalle ja naiset tuivat yksittäin vaihtoon järjestyksessä Pyrintö, Piffen, Pohjantähti ja Angelniemi.

Ankkuriosuudella Pyrinnön Simona Aebersold hallitsi tilanteen ja kasvatti eron Piffenin Alexandra Enlundiin 3,5 minuuttiin. Pronssille nousi Angelniemen Emily Kemp ja Pohjantähden edelle ehtivät vielä Hiidenkiertäjät ja Helsingin Suunnistajat.

MS PARMAN JUNNUILLA MENESTYSTÄ.

Tyttöjen 18-sarjassa 15-vuotias Lotte-Line Ekström ei kavahtanut vanhempien tyttöjen vauhtia vaan oli kärjessä jo varvauksessa ja tuli vaihtoon piikkipaikalla. Pieniä virheitä oli tullut koko kärkiporukalle, kuusi joukkuetta vaihtoi puolessa minuutissa.

Elsa Ankelolle tuli pari isompaa virhettä, mutta oli varvauksessa edelleen kärjessä. Loppulenkillä Pyrintö karkasi 33 sekunnin päähän.

Lotte, Tessa ja Elsa SM-hopealle.

Voittotaistelussa olivat mukana Pyrinnön Ida Jussila ja MS Parman Tessa Salmia. Alkumatkassa Tessa tavoitti Jussilan vaikkei uskaltanut täydellä kaasulla mennäkkään vaativassa maastossa. Ennen varvausta tuli kuitenkin virhettä ja Pyrintö oli 1,5 minuuttia edellä. Loppulenkillä Tessa kiri ja maalissa eroa mestrauuteen oli 1.09. Kolmanneksi tullut Rastikarhut jäi jo yli kuusi minuuttia.

Poikien 18-sarjassa Samuli Rousku aloitti sijalla viisi kaksi minuuttia kärjestä. Wille Laitamäki puristi ajasta puoli minuuttia pois ja mukana kärkikolmikossa 1,5 minuuttia Kymistä ja Jämsänkoskesta.

Oskari Lepistön takaa-ajo ankkurosuudella meni sakkailuksi. Virheitä tuli paljon, mutta niin tuli muillakin lukuunottamatta Jämsänkosken Samuli Peltolaa, joka oli 4,5 minuuttia nopeampi kuin toiseksi nopein HS:n Lauri Syrjäläinen. Kun Kymi putosi viidenneksi, nousi Lepistö kuitenkin kakksoseksi ja MS Parmalle hopeaa.

Samuli Rousku avasi hyvin poikien hopeajoukkueen viestin

Mitalia oli näköpiirissä myös H20-sarjassa. Aleksi Hellman oli kärjen tuntumassa varvauksessa, mutta lopun putkella hukkaantui kolmisen minuuttia. Virheestä huolimatta sijoitus säilyi seitsemäntenä.

Aleksi Karttila teki 2-osuudella hyvän juoksun ja nosti joukkueen peräti kakkoseksi osuutensa kolmanneksi nopeimpana.

Rasmus Ekström ankkurina ei onnistunut. Osuuden kärjelle tuli tappiota vartin verran ja joukkue jäi lopulta plakettienkin ulkopuolelle yhdeneksitoista.

16-tytöt saivat antaa tasoitusta, kun Lotte juoksi ikäluokkaa vanhemmissa. Joukkueen loppusijoitus oli 28. 18-sarjassa tyttöjen kakkosjoukkue oli 13.

Poikien 16-sarjan joukkueessa oli mukana vielä kaksi 14-sarjalaista. Joukkue sijoittui sarjan puoleen väliin kahdeksanneksitoista.