| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

JukuParkista Valio-Jukolaan

MS Parmalla kovat tavoitteet

Otsalamput syttyvät Valio-Jukolaan Vantaan Hakunilassa.

Lähes 17000 suunnistajaa osallistuu tulevassa viikonvaihteessa Jukolan viestiin Vantaan Hakunilassa. Valio-Jukola lyö Kytäjä-Jukolan ennätyksen 1557:llä suunnistajalla. Valio-Jukolaan on ilmoittautunut 1686 Jukola-joukkuetta ja 1266 Venla-joukkuetta. Mukana on joukkueita 24 maasta.

Perinteisten suunnistusjoukkueiden lisäksi ilmoittautuneissa on suuri määrä yritysten joukkueita, opiskelijaporukoita sekä suku- ja sisarusjoukkueita. Jukola on elämys, kaikki eivät lähde sinne kovin vakavalla mielellä, jos joukkueiden nimiä katselee. Mukana ovat mm. Need for Speed, Lost Boys, Kaukaa haettu ja Hukkasuunta.

Valio-Jukola suunnistetaan Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy ja kannattaakin tulla paikan päälle seuraamaan jännittävää kilpailua ja kokemaan Jukolan ainutlaatuinen tunnelma, viestintäpäällikkö Paula Lehtomäki kertoo suositellen joukkoliikenteen käyttöä.

MS Parma kisaa kahdeksalla veljessarjalla ja kymmenellä Venla-kvartetilla Valio-Jukolassa ja lisäksi seuran suunnistajia on mukana monissa muissa työ-, harrastus- tai kaveripiirijoukkueissa. 

 

Tähtäin kymppisakkiin, viides sija haussa

Essillä ja Emilialla on edessä kolmas Venlojen viesti, Hanne-Line ekakertalaisena saa tulikasteensa.

– Meillä on kaksi hyvää Venla-joukkuetta. Tiomilakokemusten myötä en ole vielä menettänyt uskoa silloin ilmaan heittämääni viidenteen sijaan ja kakkosella on kaikki mahdollisuudet olla 30 joukossa, manageri Veli-Matti Hanhela totesi tiistain treenissä.

Lopullinen juoksujärjestys ratkeaa vasta koko kevään vahvassa vedossa olleen Laura Lammilan käytyä magneettikuvauksessa torstai-iltana mystisen oireilun takia. Ykkönen juoksee järjestyksessä Anastasia Tikhonova, Katja Mjösund, Maija Sianoja ja Laura Lammila. Tarvittaessa muutoskuviot ovat kyllä valmiina.

Anastasia on hyvässä vireessä aloittamaan viestin, siitä kertoo tuore valinta maailmancupiin kotimaansa joukkueessa. Katja Mjösundin kokemukselle kakkososuus antaa sopivasti tilaa pitää MS Parman suunta kurssissaan. Maija Sianojalle kolmas osuus on varmaan mieleinen, kun takana on jo useita ankkurointeja suurviesteissä.

Laura Lammilan nousu maan edustustasolle ei sinänsä ollut yllätys. Erikoispitkän tuore SM-mitali kertoo kestävyyden olevan kunnossa ja jos paikat ovat kunnossa se riittää myös ankkuriosuudelle.

Kakkonen on Liis Johansson, Susanna Tervo, Outi Sareila ja Tuulia Viberg.

– Kolmosessa katson tulevaisuuteen ja siihen olen koonnut yhteen juniorimme Reeta Rantasen, Anni Valtosen, Essi Hakalan ja ankkurinaan Emilia Rantasen, Hanhela toteaa seuran strategiaa totetuttaen. 

Äijät kymppisakkiin, niin Pauke pyöräilee pitkään

Tommi Tölkkö, Peeter Pihl ja Yury Tambasau virittelivätvät jukolafiilistä JukuParkin takana jyrkässä mäessä.

 – Kyllä me taistelemme paikasta viidentoista sakkiin, mutta jos pojat vetää kärkikymmenikköön, pyöräillen Vantaalta kotiin, kun olen ensin juossut työpaikka-ankkurina yhteislähdössä, manageri Petri Paukkunen lupaa joukkuetta ärsyttääkseen.

Viime viikonvaihteen kisat Espoossa ja Hämeenkyrössä antoi managerille selvyyttä tasaisen ryhmän päivän kunnosta. - Valinnat oli mukava tehdä, kun ykkösen takana on lähes joukkueen verran hyviä varamiehiä.

Huippukuntoisen Peeter Pihl aloittaa viime vuoden tapaan ja jatkaja, kaiken kokenut uusi mies MS Parman riveissä, Tommi Tölkkö osoitti JukuParkin takana mäkivedoissa jalan nousevan edelleen kevyesti ja on selkeä vahvistus yön pimeimpään aikaan. Stepan Kodeda saa tehdä pitkällä yöllä tarvittaessa omia ratkaisujaan ja nelososuudella viestiä vie väliosuuksien kokenut taitoniekka Asgeir Mjösund.

Vitososuudelle on asettaa Antti Vainio, jonka kevään hyvien esityksien vauhti ja kunto vakuuttavat Paukkusen. Kauniaisten miehelle Juha Peltolalle Hakunilan maastotyyppi sopii varmasti ja hän saa kokemuksellaan vastuuta kovalla kuutososuudella luoda oman taktiikkansa varhaisaamun usvassa.

Parman viestin päättää hyvät kestävyysominaisuudet omaava Yury Tambasau, joka tiistain peräkkäisissä mäkivedoissa näytti muille kantapäitään ja niillä eväillä on hyvä antaa myös Valio-Jukolassa luvassa oleville korkeuseroille kyytiä.
Kakkosjoukkue on sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa ja kolmosessa 16-sarjalaiset Aaro Ruohola ja Eero Heinonen saavat kokemusta juosta hyvillä sijoilla. Kolmenkymmenen sakkiin ovat pyrkimässä Sami Hämäläinen, Samuli Salmenoja, Lasse Suonpää, Arto Talvinen, Olli Suonpää, Markus Puusepp ja Pekka Lapila.

Eka sataseen haluavat myös Eero-Matti Vainio, Tuomo Stenberg, Mikko Laavainen, Olli Mattila, Aaro Ruohola, Eero Heinonen, Jussi Tokola.
Jukolan tapahtumia voi seurata suorina läpi yön Ylen kanavilta ja netistä. Venlat starttaavat lauantaina klo 14 ja Jukolan viestin lähtölaukaus pamahtaa klo 22.30.

 Luontoa kunnioittaen 

Valio-Jukolan keskeinen arvo on ympäristön ja metsäluonnon kunnioittaminen. Hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä maanomistajien, ympäristöviranomaisten ja metsästysyhdistysten kanssa varmistamme, että tapahtuma ei häiritse alueen luontoa ja eläimiä, Lehtomäki sanoo.

Kilpailumaasto sijaitsee Sipoonkorven ja Hakunilan urheilupuiston alueilla. Pohjois-eteläsuuntaiset kalliomäet ja niiden väliset, osin soiset, notkot vuorottelevat koko maastoalueella. Yksittäisten mäkien korkeus on enimmillään noin 40 metriä. Suurin osa maastosta on pienipiirteistä, paikoitellen peitteistäkin. Alueella on jonkin verran metsäautoteitä ja asutuksen läheisyys näkyy paikoin taajana polkuverkostona.

 - Jamo -

Kuvia JukuParkin takaa mäestä ja muualta

 VALIO-JUKOLAN sivuille

Hevoskuurista saatat löytää yön mittaan juttuja