| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

MS Parma Venlojen viestin yhdeksäs.

Maija Sianoja ankkuroi mainiosti MS Parman yhdeksänneksi Venlojen viestissä.

MS Parma-venlojen riemua "Hiidenkivellä". Nasti, Outi, Tuulia, Maija.

MS Parman tavoite parhaasta suomalaisjoukkueesta Jämsä-Jukolassa ei aivan toteutunut, mutta saavutettu erinomainen loppusija, yhdeksän, korvaa kuitenkin sen. Se on MS Parman historian toiseksi paras Lapuan viidennen sijan jälkeen. Isojen virheiden sävyttämällä ankkuriosuudella pakka meni kärjen osalta moneen kertaan uusiksi. Voiton korjasi ansaitusti ensimmäistä kertaa tanskalaisjoukkue OK Pan Århus Emma Klingenbergin ratkaistessa pelin Haldenin Mari Fastingiin lopun paremmalla reitinvalinnallaan, kuten Veltti Hanhelan ennakkokaavailuissaan jo totesi.

Paras suomalaisjoukkue oli lopulta kuudenneksi sijoittunut Kalevan Rasti sveitsiläisankkuri Sara Luscherin hyvällä juoksulla. MS Parma jäi 1,5 minuuttia Kalevan Rastista.

– Sijoitushan on erinomainen, kukaan ei onnistunut ihan nappiin, mutta virheet olivat pieniä 1-2,5 minuuttia. Juoksuvauhtimme alkaa nyt riittää näissä karkeloissa ja virheitä tekivät muutkin, totesi manageri Veli-Matti Hanhela. Myös kakkonen pyöri koko ajan odotetuilla viidenkympin sijoilla ja saumoja olisi ollut vähän parempaankin. Virheet oli vähissä, joten juoksukunnon mukainen suoritus.

Anastasia Tikhonova taisteli avausosuuden toipilaana hyviin asemiin jatkon kannalta.

Heti avausosuus osoitti, että virheitä tulaan tekemään. Minna Kauppi karkasi muilta heti eka väliaikaan ja kasvatti eron parhaimmillaan 2.20:een. Viimeiselle rastille tullessa suunta petti kuitenkin tiheikössä aiheuttaen 40 sekunnin hidasteen. Varsinkin rinteissä olleet rastit olivat monelle ongelmallisia ja myös tasaisilla tiheillä alueilla suunnassa pysyminen tuotti vaikeuksia.

MS Parman aloittaja Anastasia Tikhonova ei ollut parhaassa juoksuiskussaan sairastelun jälkeen, eikä ollut sen takia tyytyväinen suoritukseensa. Varsinaisia virheitä ei tullut ellei sellaiseksi lasketa kovaa alkuvauhtia hajonnan kärjessä ja vajaat neljä minuuttia Kaupin jälkeeen vaihtosijoitus oli 25.

Outi Sareilan ilme kertoo, että vielä isketään, vaihtoon 1,5km.

Outi Sareila oli elementissään heti alusta saakka ja jo 3,5 kilometrin kohdalla kärki oli ajettu kiinni. – Loppuun tuli harmittava virhe, kun läksin liian hätäisesti tieltä rastille. Minuutti siinä meni, eikä Tuulia päässyt siihen 10 joukkueen kärkiletkaan, niinkuin jo toivoin.  Sijoitukseen olen kyllä tosi tyytyväinen, pessimistinä en uskonut näin hyvään viime vuosien perusteella, Sareila totesi.

Kolmannella osuudella Tuulia Vibergillä oli fyysisesti hyvä päivä ja käytännössä täysin yksin suunnistaen sijoitus oli kilsa ennen maalia jo viides. – Loppu tuli otettua turhankin varovasti , kun olin kuullut lopun virheistä. Kaarsin vähän liikaa vasemalle ja kolme joukkuetta livahti siinä ohi. Joukkueen sijoituksen olen kuitenkin hyvin tyytyväinen. Kerran aikaisemmin 16-vuotiaana olin kolmas vaihdossa TuS:in joukkueessa, Viberg kertoi.

Tuulia Viberg pisti kaikki peliin vaihtoalueella.

- Pari virhettä kun olisi jäänyt pois, niin olisin tosi tyytyväinen. Fyysisesti oli hyvä päivä. Läksin ajamaan kiinni edellä lähteneitä Helena Janssonia ja Sara Lusceria, mutta mun tuurilla niillä oli eri hajonta ja sitten tein eka väliajan jälkeen 1,5 minuutin virheen  Toinen virhe  oli isompi kaarros rastivälillä, taisin pari-kolme sataa metriä sivulla rastiväliviivasta. Yksin sai suunnistaa, lopussa Simone Niggli sai kiinni, eikä siihen vauhtiin ollut mitään asiaa, Sianoja sanaili.

Joukkueen kasvoilta näki kuitenkin, että tulos tyydytti ja edessä on nousu Hiidenkivelle palkintojen jaossa.

Kakkonen juoksi koko viestin tasaisesti osuusaikojen oltua sijavälillä 54-73 ja joukkue Katja Mjösund, Annabel Valledor, Tiia Miettinen ja Sanna Paukkunen Valio-Jukolan mukaisesti 50. MS Parman kolme muutakin joukkuetta oli 200:n parhaan joukossa.

-JAMO -

KUVASATOA, mikä saattaa päivittyä satunnaisesti

KISASIVUT