| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Jalava kolmas Lahti-suunnistuksissa

Enni Jalavan vauhti paranemassa. Kuva E-SS

Perinteellisesti Lahti-Suunnistus on aina ollut tasokas kilpailu. Nyt luonnollisesti FIN5 vaikutti pääsarjojen osanottoon. Nyt kisattiin Hollolan Miekkiössä.

Maasto oli haastavaa, hieman kivistä pohjaa, tiheitä kohtia, epämääräisiä alueita ja kohtuullisen isoja mäkiä, joiden välissä aikamoista heinikkoa/tiheikköä. Kuuma oli 25-30 astetta.

Enni Jalava suunnisti aiempaan kauteen verrattuna tosi hyvin. Keskimatkalla edelle ehtivät vain Merja Rantanen ja Venla Harju.

Pitkä matka oli todella pitkä kisa, 10,1km, johon Rantanenkin käytti aikaa lähes tunti ja kaksikymmentä minuuttia. Kärkikolmikko oli sama kuin lauantaina. Ennin kolmas tila tuli neljän minuutin tappiolla Rantaselle.

– Suunnistin molempina päivinä taidollisesti hyvin, mutta erityisesti fyysinen vire oli positiivinen yllätys. Kisavauhtini oli varmasti tämän kauden parasta. Luulen, että kevään suorituskykyä heikensi poikkeuksellisen voimakas koivun siitepölykausi. Toivotaan, että siedätyshoidosta on apua seuraavina vuosina ja että sama tai mielellään jopa parempi vire säilyy syksyyn asti, enni totesi.

Eero Heinonen jaksoi hyvin Lahden 2-päiväisissä.

Kotkassa heinäkuun lääkäriharjoittelijana viettänyt Eero Heinonen testasi kuntoaan kahden päivän kisassa. Lähtökohdat: harjoittelu mennyt talven, kevään ja kesän hyvin. Uusia ennätyksiä fyysisellä puolella: 3000m 8.40, 5000m 15.11, 10km 32.45.

Kohtuu fyysinen ja todella tekninen keskimatka. Mentiin maaston vaikeimmille alueille ja rastit oli haastavia ja liput paikoitellen piilossa. Suunnistin todella hyvin, muutamia 10s hakemisia/pysähtelyjä rastiympyrässä. Yhteensä alle minuuti virhettä. Sujuvuudessa hieman parannettavaa, mutta oli tärkeä mennä suunnistuksen ehdoilla. Fyysisesti oli ihan hyvä vire, vaikka harjoiteltu on runsaasti. Alkumatkasta nilkka pyörähti ympäri ja se rokotti eniten suoritusta kun piti varoa ja ottaa enemmän aikaa suunnistukseen kun piti katsoa jalkoihin juostessa.

– Pitkämatka oli samassa maastossa hieman isommalla alueella. Rata oli taas hyvä, välillä tarjottiin reitinvalintaa, useammin kyse oli hyvästä toteutuksesta. Ei juurikaan pitkiä välejä ja paljon keskimatkatyyppisiä teknisiä rasteja. Alkumatkassa vähän rastinottovirheitä yhteensä ehkä reilu 2min. Sitten loppua kohti paremmin, kokonaisuutena ehkäpä 3-4min parannettavaa. Fyysisesti tämä oli testi miten jaksaa kaksi kisaa peräkkäin ja pitkän matkan varsinkin. Jaksoin aika hyvin, olisi jopa pitänyt lähteä alusta alkaen reippaampaa vauhtia, nyt olisi jaksanut pidempäänkin taivaltaa. Olin varautunut lähemmäs 2h kisaan, molempina päivinä viidenneksi ja yhteistuloksissa neljänneksi sijoittunut, Eero tarinoi.