| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Iina Päärnille voitto Halikossa, MS Parma viestin kuudes

Iina Päärni leimaa kärjessä Halikko-juoksun viimeisellä rastilla.

Aamupakkasen kuulastama sää vaihtui auringon paisteessa vähitellen plussalle perinteisessä Angelniemen Ankkurin myöhäissyksyn suurtapahtumassa. Suunnistusnautiskelua  mukavassa maastossa ja kisakeskuksessa oli tarjolla puolelletoista tuhannelle pihkaniskalle taustajoukoineen.

MS Parman päivä alkoi mukavasti, kun 13-vuotiaiden tyttöjen yhteislähdöllä tapahtuneessa Halikko-juoksussa maaliin tuli voittajana Iina Päärni neljä sekuntia ennen HS:n Aada Sausoa.

Iinan suunnistussuoritukset on varmentuneet kauden aikana ja hyviä juoksuja on tullut syksyn mittaan.  Iina oli alusta saakka  kärjen mukana, jossa oli myös 12-sarjan poikia. Neljän tytön porukka irtaantui kärkiryhmäksi, josta Iina nousi vahvalla juoksulla viimeisellä rastivälillä kärkeen. Saana-Mari Ekström oli sujalla 17.

HALIKKO-VIESTISSÄ EPÄONNEA

Viesteissä yleensä vähiten virheitä tekevä joukkue voittaa ja se joukkue oli tällä kertaa Tampeeen Pyrintö 11 vuoden tauon jälkeen. Voitto oli ylivoimainen Paimion Rastin jäätyä yli yhdeksän minuutin päähän. MS Parma on yhdeksän vuotta ollut kolmen parhaan joukossa yhtä hylkäystä lukuunottamatta ja voittoja on kolme. Nyt kuudes tila tuli parin minuutin erolla Paimioon.

Tuukka Mäkisellä ja Aaro Julkusella hyvä avausosuus kohta takana.

Pyrintö vei myös paras seura-kilpailun voiton. MS Parma oli kuudes, vaikka menetti ison määrän pisteitä kakkosjoukkueen puuttuvasta leimasta johtuneessa hylkäyksessä. Saman kohtalon koki Helsingin Suunnistajat jo eka osuudella.

MS Parman avausosuudet sujuivat hyvin kakkosen Tuukka Mäkisen ja ykkösen Aaro Julkusen rynniessä vaihtoon kymppisakissa minuutin keulasta. Toisella osuudella 18-sarjalaisten kolmikko Wille Laitamäki, Aleksi Karttila, Samuli Rousku vaihtoivat tiiviinä pakettina  kilpasarjan kakkosena +2.43 johtaneesta Paimiosta. Myös kakkosjoukue jatkoi hyvää menoa sijalla 11.

3. osuudella Paimio jatkoi kärjessä. MS Parman kolmikko Tessa Salmia, Lotte-Line Ekström, Tuomas Ankelo valui sijalle seitsemän, kun yhden rastivirheen myötä ero kärkeen kasvoi viiteen ja puoleen minuuttiin. Kakkonen nousi varmalla menolla jo minuutin päähän ykkösestä ja jatkoi sijalla 11.

Kymmenen MS Parman joukkueesta ehti vielä palkintojen jakoon! Kuva Ilu.

Neljännellä osuudella Pyrintö otti kärkipaikan , eikä siitä sitten enää luopunut. Kun osuuden jälkeen MS Parman kakkonen kulki sijalla yhdeksän ja ykkönen sijalla neljätoista, jotain odottamatonta oli tapahtunut. Osuudelta kärjessä pyyhälsi vaihtoon ykkösen Jussi Ankelo hajontansa nopeimapana. Hajontansa nopein oli myös kolmikon viimeisenä startannut Topias Muukkonen. Tuulia Viberg oli nyt kovan onnen soturi, kun kolmosrastin megapummiin hukkui seisemisen ylimääräistä minuuttia. Vaihdossa joukkue oli kärjestä jo kymmenen minuuttia ja neljästoista.

Vitososuudella Niklas Ekström teki jälleen erinomaista työtä, eikä Eero Heinosellakaan ollut enää kiirettä vaihtoon. Peeter Pihl oli koontaosuuden ankkurina ja hoiti sen kärjessä menneen Pyrinnön vauhtia. Kakkosen meno tyssäsi tässä puuttuneeseen leimaan.

Toiseksi viimeisellä osuudella Maija Sianoja oli nopein ja nousi sijalta kymmenen seitsemänneksi.  Topi Penttinen ankkurina teki kaiken mitä tehtävissä oli. Osuuden toiseksi nopeimpana hän nousi kuudenneksi ja johdatti joukkueen samalla palkintojen jakoon.

Topi Penttinen vauhdissa ankkuriosuudella. Kuva Ilu.

MS Parman kolmonen löytyy sijalta 31 tuoden mukavan pistepotin seurakilpailuun. Kuntosarjassa seuran joukkue oli tulosluettelossa 66:s ja kuntosarjan neljästoista.