Hyviä sijoituksia Granö-sprintistä

Akseli Ruohola vauhdissa Tampereen kaduilla.

Perjantai-iltana suunnistettiin Tampereella kovatasoista sprinttiä. Sarjoissa H/D21E kyseessä oli  wre-kilpailu ja nuorten eliittisarjojen H/D16E, 18E ja 20E
kilpailu oli jwoc, eyoc ja jec näyttökilpailu.

Kisa oli viety lähes Tampereen ydinkeskustaan, Kaakinmaalle, mikä tarkoitti monista aiemmista Tampereen sprinttikisoista poikkeavaa maastoa. Tarjolla kaupunkimaista  mutta hienoa, vauhdikasta ja reitinvalinnallisesti vaativaa sprinttiä. Mukana oli karanteenialue, varvausrasti ja muut isojen kisojen tunnusmerkit, mm 40 maastovalvojaa kisan aikana huolehtimassa kisan tasapuolisuudesta. Hylkäyksiä tuli taas kielletyillä alueilla käymisestä.

Miehissä käytiin lopulta tiukka kisa, kun TP:n Severi Kymäläinen kukisti sekunnilla Akseli Ruoholan. Henrik Väisänen oli kahdestoista.

– Alussa oli hieman hankaluuksia pitää karttakontakti yllä ja suunnistus tuppasi jäämään jalkoihin. Ei silti tullut pysähtelyjä, vaan sain paketin juuri ja juuri pidettyä hallussa. Pidemmillä väleillä en  ehtinyt tehdä reitinvalintapäätöstä ennen rastille tuloa ja lähdin rastilta väärään suuntaan. Lopussa aloin saada homman paremmin hallintaan, toki rata olikin vähän helpompi lopussa. Perusvireellä mentiin, Ruohola totesi.

17-20-pojat eivät olleet parhaassa iskussa. Oskari Lepistö parhaana oli neljästoista 1,5 minuuttia piikistä. Tuosta ajasta vajaan minuutin verran tuli takkiin jo parilla ekalla rastivälillä.

Topias Muukkosella vauhti riitti kakkosijaan.

16-pojissa Topias Muukkonen otti kakkosijan kolme sekuntia Valkeakosken Rauli Ahoa hitaampana. Jussi Ankelo oli pitkään viiden saissa, mutta sitten rastille  15 tupsahtanut reilu minuutin virhe tarkoitti loppusijaa 15,

Tyttöjen puolelta tuli kaksi yhdeksättä sijaa. Elsa Ankelo 17-20-sarjassa ja Lotte-Line Ekström 16-sarjassa olivat kärkikymmenikössä.