| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Huikea nousu Nuorisoviestin palkintopallille

MS Parman iloinen pronssijoukkue!

Yöllinen parina asteen pakkanen vaihtui nopeaan tahtiin syyskuulakkaaseen auringonpaisteeseen, kun suunnistava nuoriso aloitti superviikonloppunsa Nuorisoviestillä Valpperissa.

Varsinaista dramatiikka koetiin, kun ensimmäisenä selkeällä erolla seuraavaan maalintullut Lynxin Anton Packalén jätti kiireessään toiseksi viimeisen rastin väliin ja joukkue tuli hylätyksi. Voittajaksi nousi Espoon Suunta.

Erot joukkueiden välillä venyivät Valpperissa yllättävän suuriksi, vaikka maasto kartalta katsottuna oli varsin selkeä kuntorataverkostoineen. Vaikkei kuntoradalta poikettu paljoakaan ulkopuolelle, niin maaston pienipiirteisyys yllätti monet varsinkin ankkuriosuudella. Kakkonen KooVee  jäi Espoosta kahdeksan minuuttia.

Jussi Ankelo suorastaan lensi ankkuriosuudella.

Kolmantena maalilinjan ylitti vahvan juoksun tehnyt MS Parman ankkuri Jussi Ankelo, joka pääsi osuudelleen yhdeksäntenä rapiat päälle 15 minuuttia kärjestä. Ero kärki Espooseen oli 10 minuuttia.

– Ei mennyt ihan nappiin, mutta kun huomasin hajonnan jälkeen päässeeni irti letkasta menin aika varmistellen, eikä mitään isompaa tullut. Kyllä maistui, kun viimeisellä rastilla kuittasin vielä LS-37:n.

Avausosuudella Lauri Aalto 6,5 minuuttia siimaa sijalla 23. Inkeri Karttila kuittasi toisella osuudella kymmenen joukkuetta jääden kärjelle puoli minuuttia lisää.

Elisa Pirilä piti osuudellaan hyvää tahtia ja tilanne pysyi entisellään.  Neljännellä osuudella pummattiin rankasti isossa letkassa. Vaikka Aapo Jalonen jäi kärkivauhdista yhdeksän minuuttia, niin sijoitus nousi kuitenkin jo yhdeksänneksi.

Tuomas Ankelo hoiti osuutensa tyylikkäästi ja asemat säilyivät. Kuudes osuus oli kovien 16-tyttöjen viestittämä. Vaikka Lotte-Line Ekström kelasi kärkeä pari minuuttia kiinni, niin sijoitukseen se vaikuttanut kuin pykälällä.

Jussi Ankelo kuittasi jo ensimmäisellä 1,5 kilometrillä kolme joukkuetta. Kuntoradan sokkeloissa jäi pari joukkuetta lisää jalkoihin ja lopullinen kuitti tuli viimeisellä rastilla ja nousu sijalle kolme. Jussi oli osuutensa toiseksi nopein kahdeksan sekuntia Lynxin Matias Koposesta.

Helka Hanhela lähettää Arttu Kääntösen B-sarjan ankkuriosuudelle.

B-sarjassa joukkue Iina Päärni, Lasi Ekström,Helka Hanhela ja Arttu Kääntönen oli sijalla 31 95:n joukkueen kisassa.

Kakkosjoukkue Anna Kapanen, Emma Kapanen, Eero Karttila ja Aarne Isosaari oli 63.