| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Hopeaa Suomelle maailmancupin sprinttiviestistä

 

Suomen hopeajoukkue juhlii

Suomen joukkue suunnisti Italian Genovassa maailmancupin sprinttiviestin hopealle. Joukkueessa suunnistivat järjestyksessään Maija Sianoja, Miika Kirmula, Tuomas Heikkilä ja Venla Harju. Samalla Suomen joukkue saavutti korkeimman sijoituksen koskaan sprinttiviestin maailmancupkilpailussa.

Viestistä kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä, vaikka avausosuuden jälkeen vaikutti, että kilpailuun ennakkosuosikkina lähtenyt Sveitsi karkaa selvään voittoon.

Avausosuuden alussa Sianojalla oli pieniä haasteita, mutta vahvan lopun ansiosta hän toi joukkueen vaihtoon sijalla 11, 41 sekuntia kärjen perässä.

– Sanotaan että se oli ihan semmoinen perusveto. Ehkä alussa oli hätäilyä kakkosrastille ja menin siinä vähän mutkan kautta, ja aika paljon tuli porukkaa eteen. Siinä sai vähän taistella leimaamisesta. Sen jälkeen koko loppumatka oli oikeastaan sellaista, että yritin ottaa selkää kiinni. Lopputulos oli hyvä, niin kai sitä pitää tyytyväinen olla, Sianoja kertaa avausosuutta.

Toisella osuudella Kirmula teki vakuuttavaa jälkeä ja nosti joukkueensa kolmanneksi. Samalla aikaero kärkeen oli typistetty alle 20 sekuntiin. Kirmula totesi alun näennäisesti helpon puisto-osuuden olleen hänelle ihan haastavan, mutta sen jälkeen suunnistus sujui.

Kärjessä edenneen Sveitsin etumatka saatiin kiinni kolmannella osuudella, kun Tuomas Heikkilä, Ruotsin Martin Regborn ja Tšekin Tomas Krivda ajoivat Joey Hadornin kiinni.

Heikkilä toteutti reitinvalintojaan turvallisesti, pysyi mukana porukassa ja lopussa tuttuun tyyliin vielä yksi vaihde silmään.

– Lopussa kaikki peliin, että saisi Venlalle mahdollisimman hyvän lähtöpaikan ankkuriosuudelle.

Harju avasi ankkurisuuden mallikkaasti ja sai lisättyä etumatkaa Alexanderssoniin. 1,5 kilometrin kohdalla Aebersold oli siirtynyt kärkipaikalle, josta ei enää luopunut.

– Oli kivaa lähteä ensimmäisenä matkaan. Seisoin aika pitkään, kun katsoin, että Alexandersson menee sinne suoraan, että pääseekö sieltä muka läpi. Kun olin tarpeeksi seissyt ja totesin että ei pääse, korjasin ja sain vielä Teresa Jansikovan selän kiinni.

Tällä kertaa Harjun vahva taistelu kesti loppuun asti ja Suomen joukkue otti hopeaa vajaan viiden sekunnin takamatkalla kultamitaliin ja sekunnin etumatkalla pronssiin.

– Vähän taktisesti yritin lukea lopun välejä Knock-Out-tyyppisesti. En joutunut liian koville, olin hereillä lopussa ja pystyin tekemään oikeat käännökset vikoilla väleillä ja kuittaamaan Tšekin Terezan siinä loppuratkaisuissa, Harju kertaa lopun tapahtumia.

  • Jamo