| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut ensi viikolla Itävallassa

Niklas Ekström kuuluu mitalisuosikkeihin.  TIMO MIKKOLA

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut käynnistyvät ensi viikon tiistaina Itävallan Ramsaussa. Aikuisten MM-kilpailujen lisäksi Ramsaussa kilpaillaan nuorten 20-vuotiaiden MM-kilpailut, sekä 17-vuotiaiden EM-kilpailut. Kilpailuja voi seurata livenä IOF liven välityksellä.

MS Parmasta kisoihin osallistuu neljä hiihtosuunnistajaa. Niklas Ekström on itseoikeutetusti mukana miesten pääsarjassa ja tavoitteet ovat mahdollisimman korkealla.

– Valmistautuminen sujunut hyvin suunnitelmien mukaan. Reilu viikkooltu Sveitsissä ja Italiassa korkealla. Luottavaisin mielin  kohti kisoja.

– Tavoitteena suorittaa samalla tasolla kuin alkukauden kisoissa. MM-kisoihin taso aina tiukkenee, joten kovasti saa taistella hyvistä sjoituksista!

Lotte-Line Ekströmillä on viimeinen mahdollisuuus osallistua nuorten MM-kisoihin. Vuoden takainen menestys antaa odottaa nytkin hyviä suorituksia.

Lotte-Line Ekström on jo kokenut arvokisakävijä. TIMO MIKKOLA

– Valmistautuminen ei ole mennyt ihan niinkuin olisin halunnut. Olin koronassa kaksi viikkoa joulun jälkeen. Sen jälkeen sain kuitenkin yhden hyvä treeniviikon alle ennen Italian leiriä korkealla. Leirillä on nyt mennyt kuitenkin ihan hyvin, vaikka kyllä korona vielä vähän painaa.

– Olen tosi innoissani viimeisistä nuorten kisoistani, mutta jännitttää aika paljon. Yritän saada kisoissa ehjiä suorituksia, joihin voin olla maalissa tyytyväinen, Lotte toteaa.

Amanda Yli-Futka nousi vuosi sitten kärkisijojen tuntumaan. Nyt valmistautuminen on sujunut lähes suunnitelman mukaan ja katsastuskisat antoivat positiivisia signaaleja kohti Itävaltaa.

– Fiilis on odottava ja hyvät onnistumiset nostaa odotuksia kohti kisoja, mikä myös lisää jännitystä. Tärkeintä on nyt pysyä terveenä. Tavoitteena on tehdä onnistuneita tason mukaisia suorituksia. Kyllä joka  starttiin lähden mitali mielessä haastamaan muita kilpaijoita. Katsotaan sitten mihin se riittää, Amanda pohdiskeli.

Elisa Pirilä on arvokisa ensikertalainen ja innoissaan mahdollisuudesta osallistua Suomen väreissä MM-kisoihin.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Innosslla tosiaan ja hyvällä fiiliksellä lähden kisoihin. En ole asettanut itselleni mitään sijoitustavoitetta, vaan yritän jokaisessa kisassa tehdä oman parhaan suorituksen.

  • JAMO

MM-kilpailujen ohjelma

Ti 23.1. Sprintti
Ke 24.1. Takaa-ajo, nuorilla pitkän matkan yhteislähtö
Pe 26.1. Keskimatka
La 27.1. Sprinttiviesti, nuorilla viestit