| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Hiihtosuunnistajien alkukauden haasteita

Lapiassa lunta riittää. Saana-Mari Ekström harjoituslenkillä.

Hiihtosuunnistajien kauden ensimmäinen startti antaa vielä odotuttaa. Perinteisesti hiihtosuunnistuskausi on alkanut joulukuussa Ensilumenrasteilla, jotka tänä vuonna Äkäslompolossa piti perua lumen vähyyden vuoksi.

Vuoden vaihteessa Kuusamoon suunnitellut näyttökilpailut jouduttiin vuorostaan perumaan alueen koronarajoitusten vuoksi. Kuusamon Eräveikot tekivät kuitenkin kaikille avoimen harjoitusuraston hiihtosuunnistajien käyttöön. Myös hiihtosuunnistuksen maajoukkue, mukanaan MS Parman maajoukkuehiihtosuunnistajat Lotte ja Niklas Ekström sekä Wille Laitamäki, leireili Kuusamossa tammikuun ensimmäisellä viikolla ja urheilijat pääsivät hyödyntämään hyviä lumiolosuhteita ja urastoa. Leirillä järjestettiin myös harjoituskilpailuja muiden kilpailujen vielä puuttuessa.

Tällä hetkellä hiihtosuunnistuksen kilpailukalenteri siis elää. Tammi-/ helmikuussa järjestettävien SM-kilpailujen osalta päätökset kilpailujen pitämisestä tehdään myöhemmin huomioiden vallitseva epidemia- ja lumitilanne.

Hiihtosuunnistuksen nuorten arvokisajoukkueisiin muutoksia

Hiihtosuunnistuksen MM-kilpailut, nuorten MM-kilpailut ja 17-vuotiaiden EM-kilpailut järjestetään Viron Käärikussa 22.-28.2. Lopullinen päätös kisojen järjestämisestä tehdään kuusi viikkoa ennen kilpailujen käynnistymistä.

Haastavan koronatilanteen vuoksi hiihtosuunnistuksen valmennusjohto ja liiton toimitusjohtaja tekivät kokouksessaan 5.1. päätöksen olla lähettämättä joukkuetta 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin ja rajoittaa nuorten MM-joukkueen koon 4+4 urheilijaan. Lisäksi nuorten MM-joukkueeseen tullaan valitsemaan vain 18 vuotta täyttäneitä henkilöitä.

Liiton tiedote kokonaisuudessaan: https://www.suunnistusliitto.fi/2021/01/hiihtosuunnistuksen-nuorten-arvokisajoukkueisiin-muutoksia/

MS Parman maajoukkuehiihtosuunnistajat, Lotte, Niklas ja Wille, ovat leireilleet harjoituskauden aikana muun maajoukkueen mukana Vuokatissa, Rovaniemellä, Ylläksellä ja Kuusamossa. Maajoukkueleirit on pystytty pitämään pienin muutoksin ja koronaepidemia huomioiden lähes suunnitellusti ja hyvissä olosuhteissa. Ylläksen urastolla msparmalaisista harjoituksia hyödynsivät myös ainakin Elisa Pirilä ja Lassi ja Saana-Mari Ekström.

Vauhtia hiihtosuunnistajat ovat hakeneet harjoituskilpailujen lisäksi myös maastohiihtokisoista, joita on pystytty tähän asti järjestämään näissä erityisolosuhteissa.

  • Anu