| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Halikkoviestissä kaksi MSP:n joukkuetta kymppisakkiin

Keskimäärin ottaen palkintopallilla on aina mukavampaa kuin ilman palkintoa. ILKKA SAARIMÄKI

MS Parman vauhti oli vuoden takaista luokkaa pakkasen puremassa Halikkoviestissä. Viime vuotinen neljäs tila vaihtui nyt viimeisellä kilsalla vitoseksi, kun joukkue joutui taipumaan Paimion Rastille 28 sekunnilla. Seuran kakkosjoukkuekin oli hienosti kymmenes, mikä lienee kakkosjoukkueen paras sija kautta aikojen.

Halikko-viestin voittoon juoksi Helsingin Suunnistajat.. Ankkuriosuudella EM-sprinttien sankari Tuomas Heikkilä onnistui ohittamaan Tampereen Pyrinnön Mikko Eerolan ja katkaisi näin Tampereen Pyrinnön kolmen voiton putken. Kolmanneksi viestissä sijoittui yllättäjä Suunta Jyväskylä.

Aamun kirpeä pikku pakkanen muuttui auringon noustessa lopulta ihan miellyttäväksi suunnistussääksi. Mukana olleet yli 1600 suunnistajaa saivat nauttia viestisuunnistuskauden päätöskisasta. Pukeutumiskoodi oli kylläkin kovin vaihteleva. Kovanahkaisimmat vetelivät lyhyhihaisessa paidassa, sortseissa ja paljain käsin. Lasten Halikkojuoksussa joku oli vastaavasti varustautunut paksuilla nahkakintailla varmistaakseen käsien pysymisen lämpiminä.

Topias mMuukkonen oli MSParman avaajista nopein. ILKKA SAARIMÄKI

Viestin formaatti ottaa nykyään enemmän huomioon nuoret, ikäsuunnistajat ja naiset, kun miesten pääsarjalaisia 15 hengen joukueessa saa olla vain viisi. Niinpä avausosuudellakin ei juokse pääsarjalaisia.

Yhteensä 105 joukkuetta starttasi Salon Rovionmäen maastoon. Avauksessa Lynxin 18-vuotias Florian Fritzen karkasi jo alkuvaiheessa ja kukisti Helsingin Suunnistajien Jani Lakasen muutilla. MS Parman kaikki kolme joukkuetta mahtuivat kymppisakkiin parhaana Topias Muukkonen viidentenä 2,5 minuuttia kärjestä.

Alussa kärkiporukassa viihtynyt Samuli Salmenoja taipui seitsemänneksi 3 minuuttia kärjestä ja Lauri yhdeksänneksi neljä minuuttia kärkjestä.

Toisella osuudella  kolmikko Elsa Ankelo, Enni Jalava ja Pekka Lapila juoksivat kärkeä yli kaksi minuuttia kiinni ja vaihtoivat kakkosena minuutin sisäsllä. Myös kakkosjoukkue pysyi hyvin kuvassa mukana oltuaan yhdeksäs 2,5 minuuttia piikistä.

Kolmas osuus toi MS Parmalle ison muutoksen, kun kummassakin joukkueessa yksi suunnistaja viipyi matkassa poikkeuksellisen kauan. Lassi Ekström ja Anna Kapanen tulivat minuutin sisällä vaihtoon, mutta Anu Ekströmiä saatiin odottaa pari minuuttia lisää yhden ison mutkan takia. Sija oli kahdeksan.

Lassi Ekström ja taustalla Anna Kapanen kolmannella osuudella. ILKKA SAARIMÄKI

Seuraavassa kolmikossa ikämiehet korjasivat Vähän tilannetta ykkösen noustua seitsemänneksi Asko Lautamäen hyvän juoksun ansiosta. Kolmikon aikahaarukka oli 4,5 minuuttiaa .

Miesten kolmikolla oli hyvä mahdollisuus kohentaa tilannetta, mutta sakkailu hajontarastin ympäristössä kulutti Peeter Pihlin aikaa ja sijoitus pysyi seitsemäntenä. Arto Talvinen ryhmän ankkurina oli selvästi nopein. Kolmikon aikahaarukka oli neljä minuuttia. Viides osuus oli niin sanottu koontaosuus, jolta kaikkien kolmen suunnistajan piti tulla vaihtoon ennenkuin ennenkuin naisille varattu toiseksi viimeisen osuus pääsi käyntiin. MS Parman ero kärkeen oli venynyt seitsemään minuuttiin.

Maija Sianoja tavoitti kaksi edellään lähtenyttä joukkuetta jo ennen ensimmäistä TV-rastia ja oli ottanut eka väliajassa vitospaikan. Seuraavassa väliajassa sija oli jo neljä, minkä hän menetti loppurutistuksessa Jämsänkosken Venla Taulavuorelle seitsemällä sekunnilla.

Ankkuriosuudella MS Parman Topi Penttinen ja Paimion Topias Arola kulkivat pitkään samoja salanjälkiä käyden aina välillä omilla hajontarasteillaan leimaamassa. Viimeisellä hajonnalla miehet erkanivat ja Arolalla oli vähän lyhyempi hajonta. Se ratkasi lopullisen sijoitukset.

Maija Sianoja ja Milja Väätäjä konkarikuuluttaja Ari Paganuksen haastattelussa. ILKKA SAARIMÄKI

Tessa Salmia ja Niklas Ekström pitivät huolen, että MS Parma kakkonenkin nousi kymmenenneksi. Seuran kolmosjoukkuekin oli 31:s.