| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

FIN5 helteinen urakka kilpailijoille ja toimitsijoille

Finaalipäivän aamuna palkittiin kisakeskuksessa arvokilpailumitalisteja! Vasemmalta oikealle Topi Syrjäläinen (EM-viesti pronssi), Eero Heinonen (EM-viesti pronssi), Tuuli Heikkilä (EM-edustus), Aaro Aho (EM-edustus), Akseli Ruohola (SM-mitali), Aaro Julkunen (SM-mitali) ja Aleks Hiidenhovi (SM-mitali

5-päiväinen FIN 5 suunnistusviikko huipentui valiosarjojen takaa-ajoon, kun muissa sarjoissa otettiin huomioon ensimmäisen neljän parhaan kilpailun pistemäärät palkintosijoja jaettaessa. – Kyllähän se on niin, että jos halutaan kehittää tapahtumaa, niin pitää olla rohkeutta kokeilla uutta. Jos siinä nyt kaikki palikat eivät osuneet etukäteisvalmisteluista huolimatta kohdalleen, niin tämän jälkeen on kuitenkin saadun palautteen läpikäynti ja tarkemman analyysin paikka, TA Tapani Koskela totesi kisakeskuksessa.

Takaa-ajon kärjessä lähteneet Yvonne Gunell ja Oleksandr Kratov eivät olleet yllätettävissä, vaan molemmat suunnistivat FIN5 suunnistusviikon voittoon selvällä marginaalilla Mynämäen Hirvijärvellä. Kun jo neljän kilpailun rasitukset oli takana ja lämpötila nousi päivän mittaan 30 asteeseen, niin helppoa ei ollut ja kärkisuunnistajien valinta rauhallisesta virheettömästä suunnistuksesta oli oikeaan osunut.

‒ Pidän tällaisesta maastosta, jossa saa koko ajan suunnistaa ja nyt juoksukelpoisuus oli jo hyvää alkuviikon pehmeyteen verrattuna. Ihan virheittä ei mennyt, parilla rastilla menetin yhteensä 1,5 minuuttia. Tänään radalla oli viikon haastavimpia rastivälejä, jossa piti oikeasti rauhoittaa ja olla malttia vielä rastiympyrässä. Tiesin kyllä, että jos vedän puhtaasti, niin minua ei oteta kiinni, Gunell kertoi tyytyväisenä.

Heinosen perheen ystäväperhe Keyt olivat tulleet Australiasta FIN5:lle

Kakkoselle Nadiya Volynskalle maastotyyppi ei ollut yhtä helppoa ja ero Gunelliin oli kasvanut koko matkan ollen maalissa yhdeksän minuuttia. Kolmanneksi tuli nilkkaansa aristanut Paimion Salla Fagerudd.

Oleksandr Kratov tiesi myös lähtiessä, että rauhallinen varma suunnistus on riittää voittoon , kun etua lähdössä oli jo lähes yhdeksän minuuttia. Taktiikkakin muodostui sen mukaan, ne muutamat mahdolliset tie- ja polkureitinvalinnat tuli kaikki hyödynnettyä.

‒ Maasto oli todella nautinnollista suunnistaa, muutamat peitteiset pienipiirteiset alueet kerrassaan haastavia, Kratov totesi.Kakkossijaa tavoittelemaan lähtenyt Pellon Ponnen Olli-Markus Taivainen piti lupauksensa. ‒ Päätin ottaa rauhassa ja päästä mahdollisimman vähällä energialla eteenpäin ja sen myötä ei tullut myöskään virheitä.

Kun Denis Grishman sai kiinni, mentiin pitkään samaa tahtia. Toiseksi viimeiselle lähdettäessä löin lisää kaasua ja Grishman katosi takaa, Taivaisen avasi valitsemaansa taktiikka suunnaten ajatukset samantien Kalevan Rastiviestiin ja Kainuun viikolle. ‒ Ne otan siellä palauttavana ja sitten onkin katsastukset edessä, niihin keskityn.

MS Parman parhaana Ilona Ruohola oli D12-sarjan kakkonen. Viiden joukossa olivat myös Niklas Ekström, Aleksi Karttila, Samuli Rousku ja Elsa Ankelo.

Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat-52 270 hengen talkoojoukko selvisi vaativasta järjestelyurakasta hyvin pystyen reagoimaan nopealla aikataululla myös runsaiden sateiden aiheuttamiin ongelmiin. Keltaisiin liiveisiin pukeutuneet toimitsijat saivat kisaväeltä kiitosta iloisesta ilmeestä ja palvelualttiudesta. MS-52:lla on edessä Oravatonnin 30-vuotisjuhlakilpailun järjestäminen lokakuun alussa ja seuraava yhteisponnistus on keväällä 2017, jolloin seurat järjestävät 2-päiväisen FinnSpringin Nousiaisten ja Mynämäen rajamailla.

- Jamo -

KISASIVUT