| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Essille kultaa myös SM-yöstä

Essi Rantanen, 15, yön SM-kultaa

Essi Rantanen, 15, suunnisti mestaruuteen yösuunnistuksen SM-kisoissa Savonlinnan Tanhuvaarassa lauantaina. Hopeapallille nousi  Akseli Ruohola.

Tanhuvaaran urheiluopiston maasto oli yllättävän vaativaa ja vaikeakulkuista, eivätkä isommat muutaman minuutin pummit olleet harvinaisia. Toisaalta opiston lähialueilla tiheä kuntorataverkosto tarjosi kovaa vauhdinpitoa, mutta kuitenkin piti olla tarkkana, kun kaikki sarjat kulkivat tuon kapeahkon alueen läpi ja valokiiloja meni moneen suuntaan. Lyhyimmillä radoilla kuntorataverkoston osuus rata-alueesta oli merkittävä.

Soitellen sotaan ei Essikään mennyt, vaan takana oli ainakin hyvin menneet am-yö ja viikolla ollut AV-treeni Paimiossa. Seuramme menestyneimmän yömiehen Timo Peltolan "yösuunnistajan kymmenen käskyä" olivat myös takataskussa, vaikka ei niille kaikille nyt ollut käyttötarvetta.

‒ Rata oli liian helppo, ei tarvinnut kuin juosta tietä tai pururataa ja poimia rasti polun vierestä. Odotin kyllä vaativampaa tutkittuani etukäteen edellisten vuosien oman sarjan ratoja reittihärveleistä. Juoksu ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta kuitenkin ihan riittävästi, jo kolmannen SM-mitalinsa tällä kaudella saavuttanut Essi  totesi.

Naisten pääsarjassa  Tiia Miettinen sijoittui viidenneksi saavuttaen näin ensimäisen naisten sarjan SM-plakettinsa lukuisten nuorten SM-mitaliensa jatkoksi. Mestaruuden vei Angelniemen Sanni Kivelä ollen vain 2.09 Miettistä nopeampi. Maija Sianoja oli yhdeksäs.

‒ Yökisassa pääsee pitkälle pelkästään sillä, ettei tee virheitä. Sitä lähdin toteuttamaan. Selkeissä paikoissa juostaan kovaa ja vaikeimmissa tosi tarkkaan ja tarpeen mukaan saa hidastaa. Rastit löytyi hyvin ja oli mukava juosta, kun jaksoin pitää vauhtia maaliin asti. Plakettia lähdin hakemaan ja sen sain ja vielä tosi hyvällä sijalla. Se yllätti kyllä, että ero kärkeen oli noin pieni, Miettinen pohdiskeli kisan jälkeen.

Akseli Ruohola, 16, yön SM-hopeaa.

‒ Vaikea ja raskas rata, mutta mä tykkäsin. Ykköselle tuli kahden minuutin virhe, mutta otin siitä opiksi ja muut menivät täydellisesti nappiin. Onneksi juoksukulku oli kauden parasta, hopeaansa tyytyväinen Akseli  totesi.

SM-plaketeille ylsivät Maija Sianoja, Aaro Ruohola, Eero Heinonen, Rasmus Ekström ja Olli Mattila.

- Jamo -

Kuvia

Kisasivut