| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

ENNEN H-HETKEÄ

MS Parman ykkönen valmiina Lakia-Jukolaan.

Kauhavalla kaikki alkaa olla valmista; Venlojen Viestin lähtöön on tunti ja vartti aikaa. Sää kisapaikalla on vielä hyvä, lämpöä +16 astetta. Startti on klo 14 ja siihen aikaan forecan animaatio näyttää pikkusen uhkaavalta, pieniä punaisia pilven kokkareita osunee juuri lentokentälle.

Jos sadetta tulee, niin lämpötila sateen tuomana vähän laskee, mutta toisaalta ilma raikastuu ja on helpompi hengittää. Kuuro vaikuttaa lyhyeltä ja jatkossa on luvassa poutaista säätä läpi yön myös Jukolan Viestiin. Yön matalin lämpötila lienee kuusi astetta.

Positiivista, että MS Parman joukkueet eivät ole ilmoitetuista enää muuttuneet, mikä tarkoittaa, että kaikki ovat kunnossa. Harjoitusmaastot ja mallisuunnistus on tullut  kaluttua. Youtubesta löytyy hienoja videoita maalimasstoista, jotka on taatusti tullut katsottua.

MS Parman valmiina haasteeseen.

Selkeä totuus on, että maaston suurmuodot näyttävät puuttuvan täysin ja nyt täytyy virittää okulaarit havainnoimaan maastoa kartalla, jossa käyräväli on 2,5 metriä, mikä on viime vuosista poikkeava.

Selkeästi kompassille on samantien enemmän käyttöä, kuviorajoja ja suoalueiden reunoja tulee peilata. Isompia suopursusoita kannatttaa vältellä sen verran hidaskulkuisilta ne vaikuttavat.

Venloilla osuuksilla viitoituksia on 700 metriä, mikä tarkoittaa, että suunnistamaan päästää varsin nopeasti ja pienipiirteisille alueille. Niillä hajonnat pitää ottaa huolellisesti. Jos ote lipeää, niin kiinniottaminen ei tule olemaan helppoa.

Miesten viesti alkaa klo 23. Osuuksilla viitoituksia on 1700 metriä eli startistakin juostaan hyvällä alusta muutama minuutti ennenkuin suunnistus alkaa. Varmaa on, että vaihtoa kohti tullaan melkoisen helppoa maastoa, loppuun saakka pitää suunnistaa.

Ei sitten muuta kuin seuraamaan ja jännittämään.