| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

EM-kisat Puolassa

Venla puolalaisessa maastossa. JACUP

Venla Lehtosen kisaurakka 18-vuotiaden EM-kisoissa Puolassa kaäynnistyi pitkän matkan kisalla. Mukana oli toistasataa kilpailijaa ja Venlan loppusijoitus oli ihan hieno 14. parhaana suomalaisena.

Rata oli käyräsuunnistusta parhaimmillaan ja lisäksi polkureitinvalintojen hyödyntäminen oli oleellista.

Alkumatkaan paljon korkeuseroja, lopussa vihreämpää ja tasaisempaa. Radassa oli yksi todella pitkä väli ja siinä en onnistunut parhaalla tavalla. Kisan voittaja ja kakkonen tekivät kumpikin todella ison kierron juosten koko välin polkuja ja lopuksi maantietä. Siinä venla jäi kärjelle yli neljä minuuttia.

– Lähes koko suorituksen ajan satoi, joten olosuhteet eivät tehneet suorituksesta rankempaa, kun helle ei kiusannut. Sain suoritukseeni flown päälle ja rastit napsui hyvin. Kahdelle loppupään rastille tuli pienet virheet, mutta kokonaisuudessaan hyvä kisa!

Venla Lehtoselta kelpo arvokisadebyytti. ARKISTOKUVA TEPPO SALMIA

Kärki oli minuutin sisällä, mutta pronssimitallisti jäi voittajalle jo yli neljä minuuttia ja neljänneksi sijoittunut lähes kymmenen minuuttia. Venla jäi neloselle vain kolme minuuttia. Tuo ero tuli parilla viimeisellä rastivälillä. Siinä sija 9 vaihtui sijaan 14.

Sprintti ei ole Venlalle ihan paras laji. Kärkeen tulee väsinkin aikaeroa pelkästään juoksemalla. Janka Miles  Unkarista jätti kaikkia muita jo puoli minuuttia. Venlan sijoitus oli 32 kaksi minuuttia kärjestä. Kymppirastille oli tullut 40 sekunnin virhe.

Viestissä Venlalle lankesi vaativa ankkuriosuus. Avausosuuden jälkeen joukkue oli johdossa Anni Mäkihokkosen ansiosta. Elli Kyläkoski oli eka väliajassa vielä piikkipaikalla, loppumatkasta sijoitus putosi viidenneksi 5,5 minuuttia kärjestä.

Suomen nuorten viestijoukkueet.

Venlalla oli hyvä kulku päällä ja nosti joukkueen neljänneksi. Ero kärkeen kuihtui neljään minuuttiin, mutta pronssiin olisi tarvinnut kiriä pari minuuttia lisää.

– Joukkueena todella hyvä suoritus. Oma ankkuriosuus sujui virheittä ja kulku oli hyvä. Metsässä näin Ranskan ja Tsekin avoimella alueella, mutta niiden saavuttamiseen ei ihan riittänyt. Tähän on hyvä päättää kisat.