| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Elsalle ja Anulle voitot Kuoppavaarasta

Anu Ekström otti voiton toisessa osakilpailussa.

Rata ja maasto veivät suunnistajan runsaasti karttamerkkejä vieneeseen Kuoppavaaran maastoon FIN5:n toisessa osakilpailussa. Samalla tekemisen vaikeusaste nousi ainakin parilla pykälällä. Se oli nähtävissä Ukrainan Ruslan Glebovin  suorituksessa, kun mies rykäisi voiton yli kuuden minuutin marginaalilla ja kun viivalla oli myös melkoinen nippu kotimaisia valioita.

Tyttöjen kakskymppisissä Elsa Ankelo venyi voittoon vahvalla viimeisen kilometrin vedolla ja jatkaa yhteistuloksissa kakkosena 3 minuuttia Hillasta.

– Alussa oli paljon haastavia pisteitä ja piti mennä vahvasti käsijarru päällä, jotta pystyi välttämään suuret virheet. Pitkällä 5-6 välillä kadotin itseni tyhjässä rinteessä ja jouduin hakemaan vauhtia alempaa selkeiltä kohteilta. Siinä tuhraantui aikaa noin neljä minuuttia. 6. rastin jälkeen suunnistus muuttui taidollisesti helpommaksi, kun oli selkeitä suo-mäki-välejä. Niissä uskalsi jo päästellä vauhdilla ja se tuotti tulosta, kun 2,5 minuutin ero Hillaan oli kutistunut varoitusrastilla 25 sekuntiin ja maalissa kääntynyt 18 sekunnin voittomarginaaliksi, Elsa totesi tyytyväisenä.

Jussi Ankelolla kisa oli kolmijakoinen, huippuvauhtia- kompurointia ja huippuvauhtia. Poika nousi neljän minuutin takaa puolen minuutin päähän kärjestä. Sarjan kärki oli tosi tiivis kärkinelikon oltua 39 sekunnin sisällä. Yhteisajoissa Jussi on kolmantena 1,5 minuuttia Pyry Riissasesta.

– Alku sujui hyvin ja virheettömästi. 6. rastille tein 3,5 minuutin virheen, kun tiputin liian alas rinteeseen, enkä osannut yksinkertaistaa riittävästi. Sen jälkeen pakka hajosi hetkeksi niin, että vielä muutamalle seuraavallekin rastille tuli yhteensä pari minuuttia pummia. Lopun tulin tosi kovaa ja virheittä, neljänneksi jäänyt Jussi tuumasi.

Elsa Ankelolle voitto.

Topias Muukkonen hukkasi heti kakkosella kolme minuuttia, mutta kulki siitä maaliin vähän kärkeäkin nopeammin ollen kisassa ja yhteistuloksissa viides.

Venla Lehtonen oli neljäs ja jatkaa yhteistuloksissa kakkosena viisi minuuttia Eeva-Liina Ojanahosta. Tytöillä marginaalit ovat kasvaneet, sillä sar,jakolmonen on jo yhdeksän minuuttia Venlasta jälessä.

– Alku lähti, sitten tuli intoa liikaa. Nelos ja vitosrasteilla rapsahti isot virheet, aikaa menetin 7 minuuttia. Lopun suunnistus sujui hyvin  ja kutistin eron 3,5 minuuttiin. Kuitenkin suunnistusviikko on lähtenyt kivasti käyntiin ja tästä on hyvä jatkaa hienoissa vaativissa maastoissa, Venla totesi tyytyväisenä.

Samuli Rouskulla on ollut tasaista tekemistä ja poika jatkaa kisassa ja yhteistuloksissa neljäntenä.

Miehillä oli kunnon 11,3 kilometrin pitkän matkan kisa. Glebovin jälkeen suomalaisia oli viiden minuutin sisällä kymmenkunta ja Topi Penttinen oli yhdestoista. Ihan eka kisan onnistumiseen mies ei nyt yltänyt. Minuutin virheitä tuli ainakin neljä.

Päivän sarjavoittaja oli Anu Ekström hienolla juoksulla sarjassa D50. Vaaramaastot ovat osoittaneet vaativuutensa. Menestystä tulee, kun tekee vähän virheitä ellei pysty menettettyä aikaa vauhdilla korvaamaan. Osalla nuorista on toistaiseksi tullut isojakin pummeja.