| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Elsa Ankelo viides Eurooppa-cupin sprintissä

Palkintotytöt kunniakirjoineen. Elsa Ankelo, Salla Isoherranen, Virna Pellikka. Kuvaaja: Arttu Syrjäläinen

Elsa ja Jussi Ankelo olivat mukana Suomen joukkueessa, kun nuorten Eurooppa-cupia kilpailtiin Saksassa Blankenburgin seudulla viikonvaihteessa. Lajeina olivat sprintti, pitkämatka ja viesti. Kisat toimivat samalla hyvänä valmistautumisena marraskuun alun nuorten MM-kisoihin Portugalissa, kun mukana oli nyt eurooppalainen parhaimmisto.

D20-sarjassa Elsa Ankelo pääsi myös palkintopallille sijoittumalla sprintissä viidenneksi. Kisoihin valmistautuminen oli onnistunut hyvin ja fiilis kaikissa starteissa oli ollut luottavainen. Suorituksenhallinta ei kuitenkaan pysynyt ihan täysin kasassa loppuun asti.

‒ Henkilökohtaisissa kisoissa olin kuitenkin lähellä huippuonnistumisia, kun sprintissä johdin kisaa vielä kymppirastille asti, kun radalla oli kuusitoista rastia. Pitkällä matkalla olin  varvauksessa vielä kolmantena.

‒ Sprintissä haaveet top 3 -sijoista sulivat 25 sekunnin reitinvalintavirheeseen ennen lopun puistoaluetta. Pitkällä matkalla loppulenkin kaksi isoa virhettä tiputtivat kärkikamppailusta. Myös alkumatkasta oli tullut pari pientä minuutin koukkua, joten sija 10. jätti aika paljon jossiteltavaa.

– Viestissä joukkueena meillä ei ehkä ollut ihan paras päivä, kun kaikki sortuivat pieniin virheisiin. Sija 5. on kuitenkin hyvä siihen nähden. Hienoa oli myös Suomen kakkosjoukkueen huippuonnistuminen ja viestin voittaminen, Ankelo kertoi.

Sprintti oli perinteistä kaupunkisprinttiä. Metsäsuunnistusten maastot sen sijaan poikkesivat melkoisesti Suomen oloista. Viestin maasto oli tosi rikkonainen ja pitkällä kaksijakoinen. Alussa mäkialue oli jyrkänteitä täys vaihtuen jatkossa vieri vieressä olevien samansuuntaisten linjojen viidakoksi ja loppuun taas jyrkännemäkiä.

18-sarjan pojilla kaikilla, kuten Jussi Ankelollakin, kisat sujuivat keskinkertaisesti ja sijoitukset jäivät kolmenkympin tienoille. Viestistäkään ei pojille tullut mainittavaa menestystä.