| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ekströmit ankkuroivat viestikultaa

Niklas Ekström sinetöi Suomelle viestin EM-kultaa. Donatas Lazsaukas.

Suomen miehet tekivät takuuvarmaa työtä hiihtosuunnistuksen EM-kisojen viestissä Latvian Madonassa. Joukkue Eevert Toivonen, Aapo Viippola ja Niklas Ekström pääsi juhlimaan arvokasta EM-kultaa.

Viesti oli yllätyksellisen tapahtumarikas. Avausosuudella tahtipuikkoa heilutti Suomen kakkosjoukkueen Wille Laitamäki alusta loppuun saakka.

– Kaikin puolin paras veto tällä kaudella. Fyysisesti pystyin hiihtämään muilta karkuun sekä taidollisesti olin koko matkan edellä suunnistuksessa. Vaihtoon mennessä kuittasin vielä Norjan parilla sekunnilla ja ykkösen Evert Toivonen jäi  puoliminuuttia , muut jo toista minuuttia, Laitamäki totesi tyytyväisenä.

Ankkuriosuudelle Niklas Ekström pääsi puoli minuuttia Norjan Baklidin jälkeen, kun Alpo Viippolalla meni aikaa katkenneen sauvan vahtamisessa. Ekströmillä ei ollut tässä vaiheessa tietoa, että Norja oli hylätty jo kakkososuudella.

Ekström teki maastossa tuttua ja takuuvarmaa vauhdikasta hiihtosuunnistusta, ja Suomi olisi ilman Norjan hylkäystäkin taistellut tiukasti kultamitalista. Nyt Ekström sai hiihtää loppusuoran rennosti joukkuekavereiden kanssa Euroopan mestaruuden kunniaksi.

– Kisa lähti alusta asti hyvin käyntiin ja lähdin tekemään omaa hyvää suoritusta. Loppulenkillä sain Norjan ankkurin kiinni ja lähdin siinä vaiheessa taistelemaan ihan tosissaan, sillä tuosta hylkäystilanteesta ei ollut mitään tietoa. Viimeisen rastin tuntumassa Norja kuitenkin liputettiin sivuun, ja päästiin Eevertin ja Aapon kanssa juhlimaan  mestaruutta, iloitsi joukkueen ankkuri Niklas Ekström.

20-TYTÖILLE MAAILMANMESTARUUS

Suomen tyttöjen MM-juhlaa. DONATAS LAZAUSKAS.

Nuorten 20-vuotiaiden naisten joukkue Vilma Pesu, Anni Salmela ja Lotte-Line Ekström hiihtosuunnisti varmoilla suorituksilla nuorten maailmanmestaruuteen. Pesu vaihtoi avausosuudelta kärjessä Norjan kanssa ja Anni Salmela toiselta osuudelta 23 sekuntia Norjan jälkeen.

Lotte-Line Ekström ohitti ankkuriosuudella Norjan, ja teki kaiken mitä ankkurilta voi odottaa.

– Sain Norjan kiinni kolmosrastilla ja jossain nelosrastin välillä menin norjalaisen ohi, kun hän taisi tehdä virhettä. Sitten ajattelin, että nyt pitää hiihtää kovaa karkuun, ja se onnistui, iloitsi ankkuri Lotte-Line Ekström.

Amanda Yli-Futka hiihti Suomen kakkosjoukkueen ankkurina päästen matkaan pari minuuttia kärjen jälkeen kolmantena.

– Suunnistuksellisesti meno oli viikon parasta. Sain keskittyä tekemiseen täysin yksin, sillä matkan varrella en muita joukkueita nähnyt. Oli hienoa hiihtää maaliin sijalla kolme, Yli-Futka totesi.