| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ekströmin sisaruksille sprintin MM-pronssia

Lotte-Line Ekström avasi nuorten MM-kisat sprintin pronssilla. TIMO MIKKOLA

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat käynnistyivät sprinteillä Itävallan Ramsaussa. Keli oli erityisen raskas, sillä lumipyry pehmensi uraston ja teki suunnistustehtävistä vaikeita.

Tarjolla oli varsin hiihtovoitoisia ratoja ja mitä pidemmälle kisapäivä eteni, sitä enemmän oli tarjolla erilaisia oikoja, jotka onnistuessaan antoivat kilpailijoille selvästi etua. Toki selviä epäonnistumisia tuli myös.

Lotte-Line Ekström avasi Suomen mitalitilin.

Ruotsi otti naisten kilpailussa kaksoisvoiton Elsa Brandtin ja Ella Turessonin voimin. Ekström jäi voittajalle 36 sekuntia ja hopeasta 26 sekuntia. Pronssimitalisti teki kilpailun aikana vain viiden sekunnin virheen, joten suoritus oli teknisesti eheä.

– Tänään oli aika kauhea sää. Alussa piti vähän totutella, kun lunta oli tullut todella paljon, enkä erottanut, mikä ura maastossa on karttaan merkitty ja mikä on toisten hiihtosuunnistajien tekemä oikoura. Suksi ei luistanut, mutta tässä kelissä kaikilla oli varmasti huonontuntuinen suksi, Ektsöm kuvaili olosuhteita.

Lunta oli pyryttänyt myös loppusuoralle ja Ekström kaatui naamalleen vain kolme metriä ennen maalia.

– Onneksi mitali ei sentään mennyt siinä. Nyt se tilanne jo naurattaa, mutta jos siinä olisi menettänyt mitalin niin itkettäisi. Kokonaisuudessaan siis ihan hyvä perussuoritus, Ekström hymyili.

Nuorten kisat jatkuvat keskiviikkona pitkällä matkalla, joka kilpaillaan yhteislähtönä.

– Pitää lähteä rauhassa tekemään omaa suoritusta, vaikka kaikki starttaavat yhtä aikaa, Ekström ennakoi.

Amanda Yli-Futka täydensi suomalaismenestystä sijoittumalla viidenneksi 22 sekuntia Ekströmin takana. Anni Salmela ylsi myös kymppisakkiin hiihtämällä seitsemänneksi.

– Lumi kantoi hyvin metsässä, joten oikoja syntyi paljon ja ne sekoitti suunnistusta, josta johtuentuli pieniä virheitä. Vauhdikkaat alamäet eivät oleet minulle mieleen, mutta selvisin niistä ihan kunnialla. Lopputulokseen pitää olla tyytyväinen, nälkää jää paljon seuraaviin startteihin, Amanda totesi.

Elisa Pirilän avaus riitti sijaan 22. – Tänään oli vaikea päivä ja meno ei ollut ollenkaan sujuvaa.

Niklas Ekströmin loppukiri toi sprintin MM-pronssia. TIMO MIKKOLA

Niklas Ekström nousi kovalla loppuvedollaan MM-pronsille jakaen sijan Norjan Henrik Fredrikse Aasin kanssa. Alamäkivoittoinen sprinttikilpailu sankassa lumisateessa koetteli urheilijoita niin teknisesti kuin fyysisestikin.

Päivän suvereeni voittaja oli ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Jörgen Baklid. Norjalainen jätti toiseksi tullutta Bulgarian Stanimir Belomazhevia 23 sekuntia.

Ekström oli tukevasti kiinni pronssissa aina viimeistä edelliselle rastille asti, mutta huono reitinvalinta Ramsaun hiihtostadionille vei Henrik Fredriksen Aasin edelle. Kovan loppuvetonsa ansiosta Ekström sai kurottua eron kiinni ja maalissa kello näytti samaa aikaa molemmille. Pronssi jaettiin suomalaisen ja norjalaisen kesken. Pronssimitalistit jäivät voittajalle 46 sekuntia.

– Mahtavaa saada onnistuminen heti ekassa startissa. Keli teki kisasta haastavan, mutta pystyin mukautumaan siihen ja tekemään hyvän suorituksen. Huomena takaa-ajossa tavoitteena pysyä letkassa ja ratkaista lopputaistelut, Nikke pohdiskeli.