| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ekström viides maailmancupin sprintissä.

Niklas Ekströmillä hyvä maailmancupin avaus Itävallassa. RAINER BURMANN

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin kausi käynnistyi maanantaina Itävallan vuoristomaisemissa. Keski-Euroopassa vallinnut poikkeuksellisen lämmin sää oli sulattanut lumia runsaasti myös Ramsaun alueelta, jossa kilpailut oli alun perin tarkoitus järjestää. Tauplitzalmin varamaastossa lunta kuitenkin riitti, ja maailmancup saatiin vauhtiin.

Miesten kilpailussa Norjan joukkue otti vakuuttavan kolmoisvoiton. Voittoon hiihtosuunnisti Björnar Kvale yhdeksän sekunnin erolla Jörgen Baklidiin ja 13 sekunnin erolla Isak Jonssoniin.

Suomalaisista Evert Toivonen oli neljäs ja Ekström viides.  Toivonen oli avauskilpailussa heti podium-vauhdissa, ja hän otti neljännen tilan 33 sekunnin erolla voittajaan. Vaikka kyseessä oli sprinttikilpailu, niin olosuhteet tekivät kilpailusta vaativan, kun kilpailtiin 1600 metrin korkeudessa

Myös ensimmäistä kauttaan miesten pääsarjassa hiihtosuunnistava Ekström hiihti vahvasti ottaen viidennen tilan minuutin erolla Norjan Kvaleen. Alkupään lähtijänä oli annettava ehkä vähän tasoitusta hitaammilla urilla kuumaa ryhmää vastaan, mutta hiihto tuntui todella hyvältä.

– Minulla ei ollut aiempaa kokemusta tällaisista Keski-Euroopan maastoista, ja lähdin varovasti liikkeelle. Kisa oli kuitenkin heti alusta asti lähes täydellistä suorittamista ja tämä vahvisti luottoa omaan tekemiseen. Oli hieno huomata, että pystyin heti kärkivauhteihin pääsarjassakin. Seuraaviin startteihin onnistumisien lisäksi yksi tavoite on kerätä lisää tärkeitä ranking-pisteitä, jotta jatkossa saa paremmat lähtöpaikat kilpailuihin, kertoi  Ekström.

Wille Laitamäki oli tasaisella suorituksella kolmanneksi paras suomalaisista ja oli 23. Kaksi maajoukkueen loppupään starttaajaa hukkasi itsensä totaalisesti molemmat samaisella kakkosrastilla.

Alkupäässä startannut Lotte-Line Ekström 24. ja neljänneksi paras suomalaisista, joista nopein oli Maria Hoskari 10.