| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ekström palkintopallille maailmancupin takaa-ajossa

Niklas Ekström nousi maailman valioiden joukkoon takaa-ajossa. RAINER BURMANN

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin avauskierros Itävallassa päättyi keskiviikon takaa-ajokilpailuun. Olosuhteet maastossa olivat edellispäivään verrattuna vauhdikkaammat, mutta helpolla kilpailijoita ei silti 1 600 metrin korkeudessa päästetty.

Takaa-ajokilpailuun lähdettiin maanantain sprintin aikaeroilla, ja parhaimmissa lähtöasetelmissa olivat suomalaismiehet Eevert Toivonen neljänneltä ja Niklas Ekström viidenneltä tilalta. Miesten kilpailu hiihtosuunnistettiin kolmena lenkkinä, joista kahdella ensimmäisellä oli hajontaa.

Toisena matkaan lähtenyt Norjan Jörgen Baklid onnistui tekemään eroa jo ensimmäisillä hajonnoilla, ja lopulta Baklid hiihti selvään voittoon. Baklidin takana Niklas Ekström teki jälleen vauhdikasta sekä tarkkaa suunnistusta ja nousi kilpailussa upeasti toiseksi minuutin erolla voittajaan.

– Alussa minulla oli pidempi hajonta, mutta toisella lenkillä se oli sitten toisinpäin. Tekeminen oli koko ajan sellaista varmaa suorittamista, ja viimeiselle lenkille lähdin yksin. Se oli hieman stressaavaa. Mutta kun kuulin, että olen toisena, sain hyvin voimaa lviklle putkipätkälle, minkä pystyin suorittamaan ilman virheitä maaliin asti. Jaksoinhyvin, eikä kukaan takaa päässyt yllättämään. Kisa meni kokonaisuutena lähes täydellisesti, iloitsi  Ekström.

Naisissa Lotte-Line Ekström teki takaa-ajossa parhaan suorituksensa ja oli nuorten suomalaisnaisten joukossa toiseksi paras sijalla 19. Wille Laitamäki jatkoi tasaista suorittamista ja oli nyt 17.

Kokonaisuutena tämä oli joukkueelle rankka kisapaketti, kun kisapaikan siirron myötä matkustusajat kisapaikalle pidentyivät, tuli pehmeämpiä olosuhteita puolen metrin uuden lumipeitteen myötä ja kisattiin melko korkeassa ilmanalassa.

Miesten joukkue onnistui täällä laajalla rintamalla, ja naisten puolella haettiin nuorelle joukkueella enemmän kokemusta. Näiden erikoisolosuhteiden myötä ollaan jälleen valmiimpia seuraaviin arvokisoihin ja Latvian EM-kisoissa luvassa onkin enemmän suomalaista hiihtosuunnistusta muistuttavat kilpailut, kertoi Tapani Partanen.