Ekström keskimatkan seitsemäs

Keskimatka pehmeillä urilla

Nikke vauhdikkaasssa laskussa. RAINER BURMANN

Tiistain vastaisen yön ja aamupäivän aikana kisa-alueella vallinnut sankka lumipyry pakotti kisajärjestäjät muuttamaan suunnitelmia. Uutta lunta oli tullut parikymmentä senttiä.

Sprintin pohjilta takaa-ajon järjestäminen näissä olosuhteissa olisi ollut katastrofi, eikä suunnitellulle alueelle olisi saatu urastoakaan ajettua.Takaa-ajon sijasta tiistaina kilpailtiin lyhennetyllä keskimatkalla. Järjestäjät saivat uraverkoston valmisteltua, ja kilpailu voitiin järjestää hieman myöhäisemmällä aikataululla iltapäivällä.

Suomen Aapo Viippola teki kilpailuun nappisuorituksen raskaissa arvokisamaisissa olosuhteissa ottaen uransa ensimmäisen hiihtosuunnistuksen maailmancupin osakilpailuvoiton. Niklas Ekström täydensi suomalaismenestystä oltuaan seitsemäs.

– Sain jatkettua samalla teemalla kuin eilen, ja kisa oli hyvää perustekemistä. Hieman eilinen kisa tuntui ladulla, ja jyrkät ylämäet oli tosi pahoja suorittaa. Yksi 10 sekunnin pieni virhe tuli ja suksivalinta oli väärä, välineillä jäin vähän, mutta ei se ratkaissut kisaa. Sijoitukseen olen tosi tyytyväinen, kertoi Ekström.

Wille Laitamäki säilytti tasonsa ja oli 20:s. Lotte-Line Ekström oli nyt kolmanneksi parhaana suomalaisena 22:s