| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Eerolle ja Aksulle erikoispitkän SM-kultaa

Ensimmäinen henkilökohtainen Suomenmestaruus on kyllä tuuletuksen paikka myös Eero Heinoselle.

Eero Heinonen(H17) ja Akseli Ruohola(H16) olivat sarjojensa kovakuntoisimpia ja nappasivat hyvillä loppuvedoilla erikoispitkän matkan mestaruudet SM-kisoissa Hyvinkäällä. Pääsarjojen parhaana Tuulia Viberg kahdeksas.

Etukäteen oli tiedossa, että suunnistajat eivät pääse helpolla korkeuseroja sisältävässä korpimaastossa. Toisaalta helpottavaa oli, kun suunnistaja näki heti saatuaan kartan käteen, että mennään putkea muutama kilometri salmiakille, missä sitten syntyi pienempiä letkoja lopun putkelle tai toiselle salmiakille Maaliin mennessä fyysiset erot näkyivät jonojen venymisenä, mutta varsinkin nuorten sarjoissa palkintoja jaettiin varsin pienillä aikaeroilla.

– Fyysisesti tänään oli hyvä päivä. Lopun rastinottovirhe jäi harmittamaan, kun se tiputti kärkiletkasta. Enemmän olisi ollut tarjolla, Viberg totesi.

Miehissä Sami Hämäläinen oli 20. ja Peeter Pihl 22.

– Luottavaisin mielin ja nälkäisenä läksin kisaan, kun eilen ja verkassa tuntui hyvältä ja jalka nousikin vuoden parhaiten. Pikavilkaisulla lähdössä näin kartasta, että eka kuusi kilsaa on putkea. Valkkasin mukavan porukan ja matkaa taitettiin yhdessä hyvällä matkavauhdilla. Tosin pieniä ja pari isompaa virhettä tuli 20 hengen letkalle. Kävi kyllä mielessä, että jos joku on päässyt karkuun virheiden aikana, Heinonen pohdiskeli.

Akseli Ruohola varmisti juuri mestaruutensa ja kuvaan ehti myös kahdeksanneksi sijoittunut Konsta Piironen(H15).

– Ainoalla salmiakilla menin Rahkolan Mikon kanssa yhdessä ja virheen myötä menetimme lyhyen hajonnan antaman edun. Toiseen lenkkiin lisättiin vauhtia rutkasti ja kärki oli enää 30 sekunnin päässä, kun siirryttiin loppuputkelle.

– Lopun taktiikka oli yksinkertainen, kun sai juosta selkiä kiinni. 2-paikalla katselin kisaa toka vikalle saakka, mihin ryntäsin suorempaa kuin muut ja pääsin kärkeen. Olin lukenut matkalla lopun välit valmiiksi.

– Vimpalle oli kilsa. Katselin mitä muut tekevät ja sitten iskin täydet päälle. Leimasin vimpalla ekana ja sen paikan pidin maaliin saakka, missä sain hämmästellä voittoa, Heinonen kertoi.

– Alku oli kaikilla sama, joten siinä aika isossa ryhmässä mentiin sujuvasti. Salmiakilla porukka hajosi osiin ja pääsin hyvään kolmen hengen porukkaan. Sen kanssa sitten vedin koko loppumatkan. Fyysisesti oli raskas rata  ja sai olla koko ajan tarkkana. Ratkaisun tein toiseksi viimeisellä välillä. Virhettä tuli hieman, mutta onneksi juoksu kulki hyvin. Tähän on hyvä päättää kausi, Ruohola iloitsi.

Plaketeille ylsivät Tuomo Peltola, Konsta Piironen ja Aaro Ruohola.

- Jamo -

Kisasivut