| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Anu ykkönen Hollolan supikoissa

Samuli Rousku iski kakkospaikalle sunnuntain kisassa Hollolassa.

Jukolan Viesti suunnistettiin viimeksi Hälvälän suppa-kangasmaatossa vuonna 2018. Lahti-Suunnistuksen taitovaatimus peitteisissä supikoissa oli edelleen korkea ja vain Anu Ekström sarjassa D50 nappasi voiton.

Maaston vaihteleva kulkukelpoisuus ja korkeuserot haastoivat maastojuoksutaidot monialaisesti, minkä lisäksi korkeuskäyrien sujuva ymmärtäminen tarjosi avaimen onnistuneisiin suorituksiin. Vain ani harva pystyi etenemään virheettömästi.

Toki maastossa vielä oli nähtävissä Jukolasta johtuvia polun pätkiä, joita karttaan ei ollut epämääräisinä laitettu ja myös puolustusvoimien harjoitusalueena käyttö näkyi. Karttaan merkityt polut olivat kylläkin tosi selkeästi havaittavia.

MS Parman Akseli Ruohola oli pääsarjan nelonen lauantain kisassa jääden molemmat päivät voittaneelle Kalevan Rastin Santeri Silvennoiselle 46 sekuntia. Vaihtelevaa suorittamista. Kun sain pidettyä fokuksen kohdillaan suunnistin hyvin, mutta heti kun ajatus katkesi hetkeksi, tuli virhe. Kolme kunnon virhettä, muuten hyviä rastiväliaikoja, hyvässä juoksuvireessä ollut Ruohola totesi.

Toisen päivän suunnistus meni mieheltä poskelleen. – Surkuhupaisa reissu. Ykköselle ja kakkoselle koukut, sen jälkeen tsemppasin ja muutama rasti meni todella hyvin. Sitten en enää pysynyt tarkkana, ja parin minuutin soiro. Alkoi jo mennä vähän maku, mutta en suinkaan luovuttanut. Seuraavallekin rastille pieni koukku, jonka jälkeen kaksi kärkiväliaikaa. Sitten taas ajatuskatkos ja iso virhe. Lopun pystyin kuitenkin sitten tsemppaamaan. Jotenkin eilinen kisa tuntui yllättävän paljon jaloissa, mutta oli vire kuitenkin ihan hyvä.

Jalkavaivojen takia maastosuunnistuksesta sivussa ollut Niklas Ekström palasi rasteille parin vuoden tauon jälkeen ja osoitti taidon säilyneen sijoittumalla kolmanneksi H18:ssa lauantaina. Kolmas oli myös Elsa Ankelo D18:ssa.

Sunnuntai toi uusia nimiä palkintosijoille. H18:ssa Samuli Rousku selvisi radasta parilla virheellä olen toinen voimatta mitään sarjaa suvereenisti hallitsevalle TuS:in Touko Sepälle. Anu Ekströmin voiton lisäksi ikäsuunnistajissa menestyi Petri Paukkunen oltuaan kolmas. Kymppisakkiin mahtui sitten useampikin suunnistajamme.