| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ankelo viestissä mitalikantaan (updated)

Tyttjen mitalistit palkintoseremoniassa! Susana Luzir/JWOC2022

Suomalaissuunnistajien mitaliputki jatkui nuorten MM-kilpailujen viesteissä lauantaina Portugalissa. Ensin juostussa tyttöjen viestissä Suomi otti pronssia  ja sen jälkeen poikien viestissä Suomi nappasi hopeaa. Joukkueelta hieno kokonaissuoritus, sillä nuoret eivät viime vuosina ole päässeet mitaleilla mässäilemään.

Tyttöjen jokkueessa suunnistivat Elsa Ankelo, Salla Isoherranen ja Eeva-Liina Ojanaho. Ankelolle osui heti ykkösellä selvästi pisin hajonta, mikä tarkoitti heti takaa-ajoasemaa. Kärjessä mentiin karvan vauhdikkaammin ja aikaero kasvoi kahteen minuuttiin vaihtoon mennessä  sijoituksen oltua 10.

Suomi kakkosen Silva Kemppi pääsi alusta saakka kärkiryhmään ja oli vaihdossa viides parikymmentä sekuntia piikistä. Toisella osuudella kakkosen Sabina Aumo oli jo välillä karkuteillä, mutta Ruotsin Elsa Sonesson imi raon kiinni ja jätti Sabinan loppunousussa seitsemän sekunnin päähän.

Salla Isoherranen yritti kaikkensa, mutta kärki meni lujempaa. Sijoitus nousi neljä pykälää kahdeksanneksi, mutta ero kärkeen kasvoi viiteen minuuttiin. Vitossijaan oli vain minuutti.

Ankkuriosuudella tapahtui paljon.  Ruotsin huippuankkuri Hanna Lundberg karkasi heti omille teilleen. Karkumatkaa helpotti, kun kannassa ollut Suomi kakkosen Elli Punto teki alkumatkasta virheitä.

Eeva-Liina Ojanaho kulki maastossa Lundbergin vauhtia ollen osuusajoissa kymmenen sekuintia nopeampikin ja kelasi vähitellen kiinni selän toisensa jälkeen. Kakkosijassa kiinni ollut tsekki putosi tehdeessään ison virheen heti varvauksen jälkeen.

Kampailu hopeasta jäi Unkarin Rita Maramarosin Ojanahon väliseksi. Ritan tehtyä pienen virheen Eeva-Liina jo vähän karkasi.  Viimeiselle kilometrille tytöt läksivät kuitenkin yhdessä. Pian kävi kuitenkin selväksi, että unkarilainen oli ylämäkivoittoisella loppuosuudella kovempi juoksija ja Suomi pääsi juhlimaan pronssia.

Elli Punto toi Suomen kakkosjoukkueen maaliin neljäntenä. Ruotsin voitto oli tosi ylivoimainen. Tosin se kuihtui lopussa neljän minuuttin aikaeroksi Maramarosin viimeisen kilsan tykityksessä.

  • Jamo