Ankelo 8. MM-keskimatkalla

Nuorten MM-kisat alkoivat keskimatkalla Portugalissa. Tyttöjen sarjaan starttasi 113 kilpailijaa. Ankelon lähtöpaikka oli joukon puolivälin paikkeilla.

Maasto oli vauhdikasta sisältäen kuitenkin aika paljon nousuja ja jyrkänteitä. Ankelo oli erittäin tyytyväinen kisan jälkeen. Mitalille jäi eroa hieman toista minuuttia ja palkintopallisijaan kuusi vain 10 sekuntia.  Kahdeksas sija tyydytti  hyvin kolmanneksi parasta suomalaista.

GPS-viiva kertoi, ettei Ankelon suorituksessa ollut isoja virheitä ja meno näytti varsin sujuvalta omaan tekemiseen luottavalta.

Eeva Liina Ojanaho ylsi pronssille ja Salla Isoherranen oli viides. Tytöt muodostavat Suomen ykkösjoukkueen lauantain viestissä. Ankelolle avausosuus sopii mainiosti, sillä kokemusta on kertynyt Venlojen, Viestiliigan ja Tiomilan avausosuuksista.

Tsekkitytöillä keskimatka kaatui jo ennen kahden kilsan väliaikaa, sillä virheitä tuli sen verran paljon. Anna Karlova missasi heti ykkösen ja oli 27. Marketa Mulickova oli 29.

Poikien radalla Jurgen Jonas oli  eka väliajasa viidentenä, mutta taipui lopulta sijalle31., kolmisen minuuttia voittaneelle unkarilaispojalle jääneenä. vasta 17-vuotias virolaispoika Ossi Rasmus Priks oli 62.

Puolilta päivin lauantaina on tyttöjen startti; kannattaa siirtyä kisasivuilta seuramaan viestiä