| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Anastasia Rudnaya FinnSpringin WRE-kisan ykkönen

Anastasi Rudnaya FinnSpringin vauhdikkain.

Anastasia Rudnaya suunnisti voittoon FinnSpringin WRE-kisassa Sauvon Suojalassa. Kolmospaikalle ylsi Maija Sianoja, kun Pyrinnön Venla Harju oli kakkonen. Naisten 12,2 kilometrillä  Rudnaya oli 14 sekuntia   Harjua nopeampi. Vuosi sitten FinnSpringin naisten kilpailun voittanut  Sianoja oli 47 sekuntia voittoisan seurakaverinsa takana.

Monille kisa oli ensimmäinen kotimaisissa avokalliomaastoissa. Se näkyi suorituksissa, kun virheitä tehtiin yllättävän paljon. Niinpä Rudnayakin nousi kärkipaikalle vasta viimeisellä rastivälillä. Onneksi kompurointi viimeisen rastin leimauksessa ei maksanut sijoitusta.

– Pyrin pitämään tasaista vauhtia yllä ja siinä varsin hyvin onnistuinkin. Mainittavia virheitä ei tullut. Parin viikon ulkomaan leirillä ja varsinkin viimeisellä Norjan viikolla suunnistus  ei erityisemmin sujunut. Ei se jaloissa enää tuntunut ja kotimainen suunnitusrytmi löytyi kuitenkin vaivatta, Sianoja kertoi.

Miehissä Akseli Ruohola oli yhdeksäs nelisen minuuttia Pyrinnön Elias Kuukasta. Nyt pikku virheitä tuli  liikaa muutamasta pohjaväliajasta huolimatta.

Portugalilaisjuniori Thomás Lima suunnistaa ensimmäistä kertaa Suomessa. Paraisilta voitto ja FS:n H18E:ssa 11. tila. Kuva Berndt Lönnberg.

Hallittu hyvä suoritus. Yksi isompi noin minuutin virhe, ja sen lisäksi muutamia ihan pieniä koukkuja. Jaksoin juosta koko radan ihan hyvin, kun lopussakin ihan kelpo väliaikoja. Keskivaiheella rataa olisit pitänyt pystyä toteuttamaan paremmin ja puskea kovempaa. Sellainen suoritus mitä lähdinkin hakemaan.

Naisten EB:ssä Anni Heikkonen oli kolmas.

Juniorieliiteissä kymppikärkeen suunnistivat Oskari Lepistö 8., Elsa Ankelo 9. Lupaavasti suunnisti H18E:ssä suomessa ensimmäistä kertaa suunnistamassa oleva portugalilainen Tomás Lima, joka oli 11. Yhden kerran hän on vieraillut Ruotsissa ja Norjassa aiemmin. – Ihan lupaava kaveri, kyllä hänet pidämme mukana porukassamme, vakuutti manageri Salmenoja.

Peeter Pihl säästeli viestiä varten ja kuittasi AL:ssä kakkospaikan. Junioreissa Janne Heinonen nappasi 12 TR: kakkospalkinnon.