| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Amandalle ja Lottelle kaksoisvoitto MM-pitkällä matkalla

Amansa Yli-Futka nuorten pitkänmatkan maailmanmestari. TIMO MIKKOLA

MS Parman hiihtosuunnistajilla on täydellinen päivä MM-kisojen pitkillä matkoilla. D20-sarjan pitkällä matkalla Amanda Yli-Futka hiihtosuunnisti maailmanmestariksi ja Lotte-Line Ekström täydensi menestystä MM-hopeallaan.

Miehillä oli takaa-ajo sprintin tulosten pohjalta ja Niklas Eksröm nappasi toisen MM-pronssinsa. Alun virheet toivat kilpakumppanit kannoille ja ohi, mutta onnistunut reitinvalinta lopussa varmisti pronssin.

Ramsaun tiistainen lumipyry oli tauonnut keskiviikoksi, mutta keli oli erittäin lämmin. Tämä teki kilpailusta fyysisesti raskaan ajallisesti ylipitkän.

Naisten 12 kilometrin yhteislähtökilpailussa Suomi otti kaksoisvoiton, kun  Yli-Futka voitti kilpailun minuutin erolla hopeamitalisti  Ekströmiin.

Suomalaiset pääsivät kahden hajontalenkin jälkeen kärjessä kilpailun loppulenkille, jossa ei enää ollut hajontaa. Nousuvoittoisella osuudella pari kilometriä ennen maalia Yli-Futka karkasi Ekströmiltä ja voitti maailmanmestaruuden.

– Maailmanmestaruus pitkältä oli jotain mistä unelmoin ja tänään erittäin raastavan kisan jälkeen se kävi toteen. Keli oli hidas ja lämmin + 8 astettta, joten kisa kesti paljon odotettua kauemmin. Nousua oli myös paljon ja urat olivat osin tosi pehmeitä. Pystyin silti olemaan fyysisesti vahva loppuun asti ja pienistä virheistä huolimatta kokonaisuus oli hallittu ja se riitti voittoon. Maalilinjalle asti joutui olemaan epätietoisuudessa sijoituksesta, sillä kisa Lotten ja Elsa Brantin kanssa oli kartanvaihdossa ollut tiukkaa. Olen tosi tyytyväinen kisaan, Amanda iloitsi.

– Molemmilla alun hajontalenkeillä tuli vähän yli minuutin virheet. Loppulenkillä olin vielä neljänneksi viimeisellä rastilla  Amandan kanssa yhdessä, mutta siinä kohtaa en vaan enää jaksanut hiihtää ja jäin koko ajan lenemmän ja enemmän. Oli tosi raskas keli, kuuma ja sukset ei paikoittain luistaneet mihinkään, Lotte kertasi tapahtumia.

Niklas Ekströmille toinen MM-pronssi Ramsausta. TIMO MIKKOLA

Elisa Pirilä oli kuudestoista.

Miesten takaa-ajon ylivoimainen voittaja oli Norjan Jörgen Baklid. Sprintin voittanut norjalainen pääsi ladulle parinkymmenen sekunnin etumatkalla, eikä hän päästänyt uhkaajia lähelleen. Maalissa hän oli lähes kaksi minuuttia ennen muita.

– Kisa lähti aika huonosti käyntiin; huono reitinvalinta ja kaksi virhettä. Ensimmäisen kartanvaihdon jälkeen kuulin, että ero edellä meneviin on minuutti. Jatkoin omaa suoritusta ja huomasin, että selät alkoivat lähenemään. Toiseen kartanvaihtoon hiihdin edellä olleen neljän miehen letkankiinni.  Lopun putkipätkällä rauhotin vauhtiani letkassa. Kolmanneksi viimeisellä rastivälillä otin yksin muista poikkeavan reinvalinnan ja siinä  sain mitalin ratkaistua  nopeimpana, Nikke totesi tyytyväisenä.

– Toivotaan, että pystyn jatkamaan keskimatkalla yhtä hyvää suorittamista. Samalla kaavalla mennään eteenpäin, kaksinkertainen pronssimies mietti.

MM-kisoissa vietetään torstaina välipäivää. Kisat jatkuvat perjantaina keskimatkalla, joka on myös MM-kisojen viimeinen henkilökohtainen matka.

  • Jamo

IOF:n sivut