| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Aksu kolmas pitkän MM-näyttökisassa

Aksu selvitti Lintukiiman risukot ja oli kolmas.

Prisma-Rasteilla kisattiin myös nuorten MM-kisapaikoista pitkällä matkalla sunnuntaina. Helteinen iltapäivän keli maustettuna paikoin huonopohjaisella ja risukkoisella maastolla oli suunnistajille fyysisesti raskasta.

Toisaalta hyvinkin monimuotoinen laaja maastoalue mahdollisti runsaasti reitinvalintaa tarjonneita pitkiä rastivälejä ja perhoslenkkihajonnat taas lyhyitä tarkkoja rastivälejä eli taitosuunnistusta parhaimmillaan.

MS Parman Akseli Ruohola teki heti kakkosrastilla kahden minuutin pummin, mutta kasasi nopeasti itsensä ja naputteli koko loppuradan kärjen kanssa samaa tahtia nousten kolmanneksi.

– Mulla oli  alussa hankaluuksia löytää suunnistukselle tasapainoa ja kakkoselle se sit näkyi aika isona virheenä. Sitten otin paremman otteen suunnistuksesta ja loppu tuli paremmin. Tosin perhoslenkeille mahtui monta aika pientä virhettä ja yksi vähän isompi.  Kolmas sija maistuu, Aksu totesi.

Ruohola menestyi jo vuosi sitten 18-vuotiaana kakskympisten MM-kisoissa ja on nytkin vahvasti ehdolla Tampereella suunnistettaviin vastaaviin kisoihin, sillä näyttökisoina jo olleissa SM-maastoissa ja SM-keskimatkalla hän oli ykkönen. Viimeinen näyttömahdollisuus on kesäkuun toisena viikonvaihteena Tampereella kolmena päivänä peräkkäin.

Asepalvelustaan suorittamassa oleva Eero Heinonen suunnisti tasaisen katsastuksen ja oli lopputuloksissa kuudes. MS Parman kolmas vahva juniori Aaro Julkunen koki olonsa huonoksi ja jätti kisan kesken puolimatkan jälkeen. Syytä olikin, sillä illalla nousi kuume.

D20-sarjan katsastuksessa Anni Valtonen oli mukavasti yhdestoista. – Kakkoselle tuli iso kaarros, jonka tajusin vasta myöhemmin väliajoista ja karttaa katsomalla. Muuten mä olen kyllä älyttämän tyytyväinen kokonaisuuteen lähinnä ja siihen, millaiseen kuntoon oon päässyt keväisten ongelmien jälkeen. Vielä vaan pidemmälle matkalle jaksamista tarvii treenien avulla lisää ja ylimääräinen hidas tekeminen rastiympyröissä pois. Pakko myöntää, ettei tällaista kuntoa ole ollut moneen vuoteen, vaikka ei se nyt ihan tuloksesta näy, mutta oma fiilis on todella hyvä, Anni analysoi.

16-sarjan katsastuksessa Essi Valtonen ja Elsa Ankelo olivat samalla ajalla kuudestoista.